Film og viten: Odd er et egg og Jurassic Park

Film og viten

Publisert:17.01.2017

Denne våren starter vi en ny serie, for vitelystne barn som liker å utforske ting. I tilknytning til filmvisningene lørdag 21. januar og lørdag 11. februar inviterer vi blant annet til animasjonsfilmverksted, foredrag og møte med filmskapere.

Pedro Almodovar under innspillingen av Julieta

Rød er den spanskeste fargen

Publisert:08.01.2017

Vi starter 2017 med noen av høydepunktene fra Pedro Almodovar, en regissør som alltid har vært utpreget fargerik og hvis estetikk har fått overraskende stor betydning for vår oppfatning av Spania.

Modig, 2012, regi: Mark Andrews og Brenda Chapman

Kul vårsesong på Barnas Cinematek

Publisert:13.12.2016

Vårens program byr på en fin blanding av gamle favoritter og nye klassikere for små og store filmelskere. 14. januar inviterer vi til juletrefest, med gang rundt juletreet og besøk fra selveste Nordpolen. Og mer fest skal det bli!

The Invisible City, 2014, regi: Neredzama Pilset

Baltiske filmdager

Publisert:21.11.2016

I samarbeid med de baltiske foreningene og landenes filminstitutter og filmsentra har vi gleden av å
invitere til en ny baltisk filmhelg, den åttende i rekken.

Mia Hansen-Løve filmserie på Cinemateket

Filmserie viet Mia Hansen-Løve

Publisert:24.10.2016

Mia Hansen-Løves nye film Dagen i morgen er kinoaktuell og har fått strålende anmeldelser. Cinemateker rundt i Norge retter fokus mot denne talentfulle og produktive franske regissøren med et komplett retrospektiv. De tre første filmene hennes kom aldri på norske kinoer, så dette blir en sjelden mulighet til å se dem på stort lerret.

Rob Tregenza - filmserie på Cinemateket i Oslo i mai

Rob Tregenza

Publisert:04.05.2015

Regissøren, filmfotografen og produsenten Rob Tregenza er en av den amerikanske filmens best bevarte hemmeligheter, og blant tilhengerne hans finner vi Jean-Luc Godard, kritikerguruen Jonathan Rosenbaum og filmskribenten Richard Brody.

Film fra Sør er Oslos største filmfestival, og går av stabelen 6. – 16. oktober.

Film fra sør

Publisert:23.09.2016

Film fra Sør er Oslos største filmfestival, og går av stabelen 6. – 16. oktober. På elleve dager gir festivalen deg over 80 historier fra de forskjelligste hjørner av kloden. Billetter er i salg nå!

SVK - Store Vennlige Kjempe, 2016. Regi: Steven Spielberg

Roald Dahl 100 år

Publisert:13.09.2016

13. september var det 100 år siden den verdensberømte forfatteren Roald Dahl ble født. Vi markerer 100-årsdagen med en egen filmserie på Barnas Cinematek.

SKAM, 2016, regi: Julie Andem

SKAM på Cinemateket

Publisert:12.09.2016

Mandag 19. september ønsker vi velkommen til et helaftens arrangement viet den populære NRK-suksessen. Julie Andem, skaperen av SKAM, kommer til Cinemateket for å snakke med universitetslektor Jon Inge Faldalen. De vil gå i dybden og vise et stort utvalg klipp fra serien. Varighet ca. tre timer.

Alle andre, 2009, regi: Maren Ade

Filmhistoriekurs: Den andre filmhistorien

Publisert:26.08.2016

Vi fortsetter de populære filmhistoriekursene i samarbeid med Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo. I august og september vil universitetslektor Jon Inge Faldalen se nærmere på film som skiller seg fra den mer dominerende og klassiske Hollywood-filmen.