Robert Frank filmserie

"I have nothing to reveal - it's all in the work (I hope)!" Historien om Robert Frank er historien om fotografen som i mer enn 50 år har hatt en visjon om hva fotografi kan være, og brutt alle regler for hvordan det skal gjøres. Vi byr på en meget eksklusiv serie med filmer av og om Robert Frank

Oslo jazzfestival

En nyoppusset versjon av Bob Fosse-klassikeren All that Jazz og en ny dokumentar om jazzlegenden John Coltrane er filmmenyen under årets Oslo Jazzfestival.

Drop-in animasjonsverksted

Lørdag 19. august kl. 12.00-15.30 inviterer vi til gratis drop-in animasjonsverksted. Det blir også filmvisning med Hokus pokus Albert Åberg og Verdens største fersken.

Den utfordrende blockbusteren

Christopher Nolans filmografi består overveiende av store og påkostede produksjoner og filmene hans med blir møtt med store forventninger av både den kresne cineasten og den jevne kinogjenger. Vi viser åtte av den britiske regissørens filmer, inkludert hans helt nye epos Dunkirk.

Science fiction, del 2: Samfunnet

Både Cinemateket og Torshovteateret vier 2017 og 2018 til science fiction og har delt inn hvert halvår i et tema. Først ute var et blikk på mennesket. Nå skal vi løfte blikket litt og se på noen filmatiske spådommer om hvordan fremtidens samfunn vil være.

Aki Kaurismäki

«Jeg hater filmene mine,» sa Aki Kaurismäki i 1991, da karrieren hans virkelig begynte å skyte fart. «De er ikke gode nok.» Sjelden har en mann vært mer i utakt med sin samtid.