Samisk film i fokus

I år er det 100 år siden samenes første landsmøte (Trondheim 6. - 9. februar 1917). Tråante 2017 (etter det samiske navnet på Trondheim) er en nasjonal feiring og et felles samisk jubileum, og markeres av institusjoner og foreninger med arrangementer gjennom hele året. På Cinemateket feirer vi selvfølgelig med film.

Den rare greske bølgen

Med sine mørkt humoristiske og til dels absurde filmer har Yorgos Lanthimos og Athina Rachel Tsangari ledet an en «Greek Weird Wave», som på ny har plassert grekerne på det internasjonale filmkartet.

Film og viten

Denne våren starter vi en ny serie, for vitelystne barn som liker å utforske ting. I tilknytning til filmvisningene lørdag 21. januar og lørdag 11. februar inviterer vi blant annet til animasjonsfilmverksted, foredrag og møte med filmskapere.

Pedro Almodovar - filmserie

Vi starter 2017 med noen av høydepunktene fra Pedro Almodovar, en regissør som alltid har vært utpreget fargerik og hvis estetikk har fått overraskende stor betydning for vår oppfatning av Spania. Her finner du oversikt over filmene og visningstidspunktene.

Yrke: Stumfilmpianist

Høsten 2016 lyste vi ut et nokså uvanlig vikariat, i forbindelse med at vår faste husmusiker Kjetil Schjander Luhr skulle ut i permisjon. Etter en auditionrunde gikk jobben til Håvard Gressum Antonsen.

Arkitekturfilm Oslo

I fjor så Arkitekturfilm Oslo dagens lys – endelig hadde vi fått en arkitekturfilmfestival i Europas raskest voksende by. I februar er det klart for en ny utgave som i år rommer flere visninger samt ulike arrangementer.