14 norske filmer til Eurodok

14 norske filmer er tatt ut til årets Eurodok! Det er 16. året på rad festivalen byr publikum på et spennende program med det beste av norsk og europeisk dokumentarfilm på stort lerret. Årets programkomité har valgt å hente fram filmer som provoserer og berører, og som ikke glemmes med det første.

70mm-festival i august!

Fra 25. august til 3. september blir det 70mm-festival med film innen ulike genrer og fra ulike land, og fellesnevneren er storartede og spektakulære kinoopplevelser! Følg med på sidene fram mot sommeren. Her kommer full oversikt over alle filmene vi skal vise under 70mm-festivalen 2017.

Mer om 70mm-festivalen

Eurodok 2017

Cinematekets egen dokumentarfilmfestival går av stabelen fra 29. mars til 2. april. Da kan du igjen opplev ny europeisk dokumentarfilm av ypperste klasse! Planleggingen er i full gang og fordelt på to program, konkurranseprogram og norsk program, skal vi by på et bredt spekter av dokumentarfilm disse dagene.

Drop-in animasjonsverksted

I forbindelse med Arkitekturfilm Oslo har Barnas Cinematek gratis drop-in animasjonsverksted lørdag 4. februar mellom klokken 1200-1530. Temaet er arkitektur!

Arkitekturfilm Oslo

I fjor så Arkitekturfilm Oslo dagens lys – endelig hadde vi fått en arkitekturfilmfestival i Europas raskest voksende by. 3. til 5. februar er det klart for en ny utgave som i år rommer flere visninger.

Samisk film i fokus

I år er det 100 år siden samenes første landsmøte. Tråante 2017 er en nasjonal feiring og et felles samisk jubileum, og markeres av institusjoner og foreninger med arrangementer gjennom hele året. På Cinemateket feirer vi selvfølgelig med film.