Isabelle Huppert

Det snakkes mye om at det skrives for få interessante kvinneroller, ikke minst for skuespillere over 40. Isabelle Huppert har heldigvis ikke vært spesielt utsatt for dette, men har derimot gjennom en lang karriere portrettert en rekke svært ulike og komplekse kvinneskikkelser.

Bli kjent med de kule jentene!

Filmhistorien rommer mange kule jenter. Modige, tøffe, oppfinnsomme, voksne og gøyale – du har garantert sett slike jenter før. Fram mot sommeren møter du noen av de på det store kinolerretet.

Utrolige Ida

Ida Lupino var en foregangskvinne i det mannsdominerte Hollywood. Vi viser tre av hennes filmer – The Hitch-Hiker, Outrage og The Trouble With Angels.

Original + modig = sant

Vi viser alle spillefilmene til Anne Sewitsky: Sykt lykkelig, Jørgen + Anne = Sant og De nærmeste.

Uavhengige Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow lar seg ikke lett sette i bås. Vi ser nærmere på en unik filmskaper som har skapt sitt helt eget filmrom og viser fire av hennes filmer.

70mm-festival i august!

Fra 25. august til 3. september blir det 70mm-festival med film innen ulike genrer og fra ulike land. For 12. gang feires det ultimate analoge filmformatet 70mm hos oss. I ti dager får du muligheten til å se filmene slik de var ment å oppleves – på stort lerret, med knivskarpt bilde og 6-kanals stereolyd.