Science fiction, del 2: Samfunnet

Både Cinemateket og Torshovteateret vier 2017 og 2018 til science fiction og har delt inn hvert halvår i et tema. Først ute var et blikk på mennesket. Nå skal vi løfte blikket litt og se på noen filmatiske spådommer om hvordan fremtidens samfunn vil være.

Den utfordrende blockbusteren

Christopher Nolan har hatt en kometkarriere som filmregissør. Filmografien hans består overveiende av store og påkostede produksjoner og filmene hans med blir møtt med store forventninger av både den kresne cineasten og den jevne kinogjenger. Vi viser åtte av den britiske regissørens filmer, inkludert hans helt nye epos Dunkirk.

Aki Kaurismäki

«Jeg hater filmene mine,» sa Aki Kaurismäki i 1991, da karrieren hans virkelig begynte å skyte fart. «De er ikke gode nok.» Sjelden har en mann vært mer i utakt med sin samtid.

Kriminelt spennende filmhøst

I høst utforsker vi krim og spenning på Barnas Cinematek. Gled deg til filmer med detektivmysterier, forbrytelser og gåtefulle hendelser. Det blir også animasjonsverksted, bamsesykehus, fortelling i bok og film og åpent maskinrom.

Skeive jenter - Skeiv weekend

Oslo|Fusion Filmfestival (tidligere Skeive Filmer) er Norges eneste skeive filmfestival: Siden oppstarten i 1990 har den speilet et stadig økende mangfold av personlige og seksuelle identiteter og uttrykk. Fra 22. til 25. juni foregår Skeiv weekend med fokus på gode historier om skeive jenter og damer gjennom tiden.

Alien - fire filmer

Fire filmer og fire regissører, men en heltinne og en legendarisk tøff motstander. Kombinasjonen Ridley Scott, Dan O’Bannon (manus), H.R. Giger (design) og Sigourney Weaver gjorde Alien til noe helt nytt, en stilfull, mørk og virkelig skremmende science fiction-film.