Velkommen til Eurodok 2017

25 dokumentarfilmer er plukket ut til årets Eurodok, hvorav elleve filmer til konkurranseprogrammet. Festivalen arrangeres i år fra 29. mars til 2. april og kan stolt presentere noe av det beste innen ny europeisk dokumentarfilm.

Les mer og se fullt program

Marie-Hélène Dozo: Montasjekunst

Hun har jobbet side om side med Dardenne-brødrene helt siden Løftet i 1996, og har også klippet filmene til andre spennende regissører, som Roberto Minervini. Du får sjansen til å møte Marie-Hélène Dozo når hun kommer til Cinemateket og NFI:LAB i mars.

Drop-in animasjonsverksted

Lørdag 25. mars har Barnas Cinematek gratis drop-in animasjonsverksted fra klokken 12.00-15.30. Temaet er science fiction! Vi viser også filmene Svein og rotta og UFO-mysteriet og Mummitrollet – kometen kommer.

Klaus Härö

Vi markerer Finlands 100-årsjubileum med en serie viet Klaus Härö, som også gjester Cinemateket.

Double Bill: Basic Instinct og Vertigo

Paul Verhoevens Basic Instinct er en åpenbar hyllest til Alfred Hitchcocks Vertigo. Tirsdag 14. mars har du sjansen til å se begge filmene for en billig penge.

Paul Verhoeven retrospektiv serie

Det er med stor glede vi gjør en omfattende retrospektiv serie av Paul Verhoevens filmer her på Cinemateket. Det er første gang den nederlandske regissøren får et slikt fokus i Norge – benytt sjansen til å bli bedre kjent med denne ukonvensjonelle auteuren.