Stardust Memories

Stardust Memories, 1980, regi: Woody Allen

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
9 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1980
Regi:
Woody Allen
Format:
35mm, s/hv
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Dansk
Spilletid:
1t 28min
Med:
Woody Allen, Charlotte Rampling, Jessica Harper, Marie-Christine Barrault

Relatert

Den populære filmskaperen Sandy Bates er kjent for sine komedier, men ønsker også å være en alvorlig mann. En filmfestival vil vise hans gamle filmer, og Sandy stiller motvillig opp som æresgjest. Motvillig fordi fansen er misfornøyd med den dreiningen filmene hans har tatt. Før var de morsomme, nå har gravalvoret tatt overhånd. Tragedien kler ham ikke, blir det hevdet. Alle forsøker å overtale ham til å vende tilbake til komedien.

Sandy får kvelningsfornemmelser av all den velvillige omsorgen, og søker trøst og tilflukt hos tre høyst forskjellige kvinner: Den nevrotiske ”femme fatale”-skjønnheten Dorrie (Rampling), den trygge moderlige Isobel (Barrault) og den nye unge Daisy (Harper) – som han treffer på festivalen, og som han nysgjerrig prøver å teste ut.

En seriøs komikers dilemma

Stardust Memories er et seriøst vendepunkt i Woody Allens karriere, på mange måter hans 8 ½, der han i likhet med Fellini utforsker – og harselerer over – sin egen rolle som filmskaper. Sandy Bates er identisk med regissøren Woody Allen, som både er og ikke er identisk med mennesket Woody Allen. Filmen konkluderer – i likhet med Preston Sturges’ Sullivan’s Travel – at kunstnere med humoristisk talent skal bruke dette til å gi verden komedier.

Kommentarer

/ Alle kommentarer