Signale - Ein Weltraumabenteuer, 1970, regi: Gottfried Kolditz

Fortsatt billetter igjen til 70mm-festivalen

Publisert: 21.08.2017 | Sist endret: 23.08.2017

Forhåndssalget til årets 70mm-festival har vært rekordstort. Men fortvil ikke, du kan fortsatt sikre deg billetter til sjeldne filmskatter og unike kinoopplevelser.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Tre filmer som du aldri vil få sjansen til å se igjen er de tre østtyske 70mm-produksjonene: dokumentarfilmen Du bist Min (1968), kunstnerportrettet Goya fra 1971 og science fiction-filmen Signale fra 1970. De tyske DEFA-filmene ligger mye nærmere den russiske fortellerstilen og dramaturgiske oppbygging, og er en klar motvekt til de amerikanske blockbusterne. Du bist Min var et ambisiøst filmprosjekt som ble klippet om etter ordre fra høyeste hold for å bedre passe inn i DDRs ideologi. Filmen er fortsatt politisk betent i Tyskland, og vises svært sjelden. Filmen om Goya er en storslått produksjon og regnes som en av de beste produksjonene i DEFAs historie. Signale sammenlignes ofte med 2001: En romodyssé, og gir et tidstypisk bilde av hvordan man ser for seg mennesket fremtid i kosmos.

Paint Your Wagon i Filmsalongen

Per Haddal inviterer til Filmsalongen 70mm-spesial tirsdag 29. august kl 18.00 og den "aldeles strålende og morsomme" Paint Your Wagon. Sangen Wanderin Star som Lee Marvin synger i filmen ble en kjempehit på hitlistene, og holdt selveste The Beatles’ Let it Be unna 1. plassen i England. Per Haddal har intervjuet Clint Eastwood en rekke ganger, og vil dele sine opplevelser med publikum før filmen.

Det finnes også billetter igjen til War Games, Cheyenne Autumn og Ice Station Zebra.

Publikum fra hele verden

Publikummere reiser fra England, Tyskland, Nederland og helt fra Japan for å oppleve filmens Rolls-Royce-format. Vi arrangerer 70mm-festival kun annethvert år. Alle 70mm-kopier er vanskelig å få tak i, og vi vet ikke om vi får vist de samme filmene igjen i kommende 70mm-festivaler.

Gå til programmet for 70mm-festivalen