Scorpio Rising + Kitten With a Whip

Scorpio Rising & Kitten With a Wip

Rock Noir er Cinematekets egen rock ‘n’ roll-kino, der Truls Mollerin i hver programperiode byr på nøye utvalgte titler.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1964
Regi:
Kenneth Anger / Douglas Heyes
Språk:
Engelsk
Spilletid:
28min + 1t 23min
Med:
Bruce Byron / Ann-Margret, John Forsythe, Peter Brown

Scorpo Rising

Ungdom, okkultisme, Hell’s Angels, nazisme, seksualitet, død og musikk – hva mer kan man forlange av en eksperimentell kortfilm? Kenneth Angers mest omtalte og viste film er regnet som den moderne popvideos far. Hans banebrytende musikkbruk, hvor samtidens popslagere blir kommentarer til handlingen, er bare en del av en større montasjeteknikk som ikke står noe tilbake for de gamle russiske mestere. Fargebruk, bildekomposisjon og rekvisitter smelter sammen til en populærkulturfetisjisme som står i grell kontrast til handlingen og gir filmen en spesiell dybde.

Kitten With a Whip

Rotløs og sadistisk ungdom er stikkordene for denne exploitation-filmen fra 1964. Kitten With a Whip skulle være Ann-Margrets måte å distansere seg fra musikaler som Viva Las Vegas og Bye Bye Birdie og ble fort en undergrunnsklassiker.

Politiker David Stratton (John Forsythe) er alene hjemme mens kona besøker slektninger i San Fransisco. En kveld da han kommer hjem, finner han en ung kvinne i huset. Jody som hun heter (Ann-Margret) forteller en skremmende historie og om hvordan hun har søkt ly i Davids hus. Lite vet han at hun egentlig har rømt fra et barnehjem, hvor hun har knivstukket en ansatt og startet en brann. Jody er heller ikke alene i huset. To menn åpenbarer seg og gjør muligheten for en politisk skandale for David enda større. For om David kontakter politiet, vil Jody anklage han for voldtekt.

En sjelden sjanse for å se denne klassikeren!

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Fredag 26.01.2018
Lillebil 20.30 Kjøp billett