RiverBlue

«Fremtidens kriger kommer ikke til å handle om olje. De kommer til å handle om vann.»

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2017
Regi:
David McIlvride, Roger Williams
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Spilletid:
1t 35min

Relatert

Relaterte artikler

I Kina vitses det med at du kan se den kommende sesongens motefarger ved å se på fargen i elvene – på grunn av utslippene av kjemikalier fra de mange tekstilfabrikkene som masseproduserer klær for kjente klesmerker i vesten. Kina har gått gjennom en industriell omveltning de siste 50 åra. Nesten alle elver og sjøer er forgiftet. «Den mørke siden av Kinas økonomiske vekst» er den massive forurensingen av den ressursen som ingen kan leve uten – rent vann.

Miljøverstinger

RiverBlue følger den amerikanske elveforskeren Mark Angelo på en reise rundt i Asia, hvor han inspiserer de giftige elvene, som til tross for ekstrem forurensing blir brukt til bading og drikkevann av millioner av mennesker og dyr. Tekstilindustrien er en av de store miljøverstingene i denne sammenhengen, og det produksjonen av dongeri og lær som krever mye vann og står for store miljøskadelige utslipp. Greenpeace har gjennom sin Detox Campaign fått en rekke av de store moteselskapene, som H&M, Levi’s, Adidas, Nike med flere til å forplikte seg til en reinere og mer bærekraftig linje.

Paneldebatt etter filmen

Velkommen til paneldebatt i etterkant av filmen ,ed Isabelle Quèhè fra Paris Charter on Fashion & Climate, Reimer Ivang fra Better World Fashion og Josef Nyström Baksaas fra Houdini Sportswead. Filmens produsent Roger Williams deltar via Skype. Moderator er Inger-Mette Stenseth, Fashion Revolution rep. Norway.

Om Klimafestivalen

Visningene er et samarbeid mellom Norsk klimanettverk, Oslo dokumentarkino og Cinemateket.

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Onsdag 24.01.2018
Tancred 18.00 Kjøp billett