Dronning uten land

Dronning uten land, 2017, regi: Asgeir Helgestad

Regissøren Asgeir Helgestad har siden barndommen hatt en pasjon for Arktis, og som voksen mann og naturfotograf møter han dronningen i sitt liv, Frost, en isbjørnbinne med to barn.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
Norge
Produsert:
2017
Regi:
Asgeir Helgestad
Format:
DCP
Språk:
Norsk

Han følger henne for å se hvordan denne familien takler de store klimatiske endringene som skjer i hennes arktiske rike. Få steder er sterkere påvirket av klimaendringene enn Svalbard. Innsikten Asgeir får er avgjørende for å forstå hvordan klima for lengst truer ikke bare Arktis, men livet på planeten.

Livet i Arktis

Filmen er full av pasjon, av innsikt, av dedikasjon både til livet i Arktis og til klima, og gir et unikt innblikk i hvordan kloden nå endrer seg, med store konsekvenser for alle oss som lever på den. En agenda-film som er vakker og vond, oppslukende og kunnskapsrik.

Anerkjent fotograf

Asgeir Helgestad er kanskje en av verdens fremste fotografer av isbjørn og livet i Arktis. Han har samarbeidet med BBC og en rekke andre internasjonale kanaler og prosjekter. Dronning uten land er hans ultimate film, med hans egen stemme og hans eget budskap. Han er unik i sin erfaring med å arbeide i ugjestmilde Arktis.

Om Klimafestivalen

Visningene er et samarbeid mellom Norsk klimanettverk, Oslo dokumentarkino og Cinemateket.

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Lørdag 20.01.2018
Lillebil 18.00 Kjøp billett