Footprints on the Moon – Apollo 11

Footprints on the Moon, 1969, regi: Bill Gibson

Et av forrige århundres største øyeblikk må vel ha vært da Neil Armstrong satte støvelen sin på månens overflate og utbrøt «That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind» den 21. juli 1969.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1969
Regi:
Bill Gibson
Format:
35mm
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 35min
Med:
Werner von Braun, Buzz Aldrin, Neil Armstrong

Direkte overført i kornete sort/hvitt til verdens befolkning via deres tv var dette selve beviset for at nå var hele verdensrommet innen snarlig rekkevidde. Skuffelsen over at det ikke skjedde så raskt har til en viss grad skygget for hvilken enorm bedrift månelandingen var. Denne lite viste dokumentaren gir oss som ikke fikk det med oss den gangen et fantastisk bilde av hva som ledet frem til selve landingen, i strålende Technicolor og med selve rakettmannen, Werner von Braun, til å guide oss. Og det de siste overlevende bilder av månelandingen i farger, ettersom NASA greide å slette båndene på 70-tallet.

Møt romlegenden Erik Tandberg

Før filmen denne onsdagen vil Erik Tandberg, mannen som her i Norge ble selve symbolet på romfartsforskningen, gi oss et glimt inn i hvordan han opplevde månekappløpet og høre ham fortelle om dagens nye kappløp, hvor både månen og Mars er med i spillet. Visningen arrangeres i samarbeid med Norsk Romsenter. 

Kommentarer

/ Alle kommentarer