A Matter of Life and Death

A Matter of Life and Death, 1946, regi: Michael Powell & Emeric Pressburger

A Matter of Life and Death er selve kronjuvelen i Powell og Pressburgers virke. Her perfeksjonerer de sine finesser og særheter med en leken sans for surrealisme, fantasifulle og fantastiske iscenesettelser, og en vittig og velpoengtert replikkveksling og fantasifull bruk av Technicolor.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
Storbritannia
Produsert:
1946
Regi:
Michael Powell & Emeric Pressburger
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 44min
Med:
David Niven, Kim Hunter, Roger Livesey, Raymond Massey

Peter Carter er en britisk RAF-pilot på vei hjem fra andre verdenskrig som innser at han går den sikre død i møte når flyet hans tar fyr over den britiske kanalen. Fallskjermen hans er ødelagt, men han vil heller hoppe enn brenne. Før han kommer så langt har han radiokontakt med en amerikansk pike, June, på RAF-stasjonen i England. De blir betatt av hverandres stemmer, og før han hopper, sier Peter: «I love you, June. You're life, and I'm leaving it».

I himmelen og på jorden

Men dette er ikke slutten. Peter overlever fordi den utsendte Ovenfra roter seg bort i tåka. I Himmelen vekker dette forargelse, og «nr. 71», en tidligere fransk aristokrat, blir sendt til jorden for å rette opp feilen. Men i mellomtiden har Peter møtt June, og de har forelsket seg. Peter er ikke klar for å forlate jorden ennå. Dermed er det duket for en storslått rettssak i himmelen.

Kommentarer

/ Alle kommentarer