Easy Rider + Vennskap på 33 omdreininger

Tomek Tluczkiewicz - Easy Rider. Regi: Grzegorz Brzozowicz

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
Polen
Regi:
Grzegorz Brzozowicz
Format:
DCP
Språk:
Polsk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t + 57min

Tomek Tluczkiewicz - Easy Rider

Filmen er en dokumentar om Tomasz Tłuczkiewicz som er en av de største eksponentene for jazz i Polen. Historien forteller om en visjonær som klarte å få musikkverdenen på sin side. Dette ved å invitere Miles Davis to ganger til Warszawa, tiltre som president i PSJ, leder av Jazz Jamboree, kunstnerisk leder for den polske Recordings og å på 80-tallet klarte å utgi vestlige album lisensiert av Warner Bros."Tomasz er en av mine to beste venner," - sier Tomasz Stańko - "fantastisk mann som verden må få vite om" - legger jazzmannen til.Filmen, som er regissert av Gregory Brzozowicz, viser ikke bare verdenen til Tomasz Tłuczkiewicz, men den forteller om en viktig musikkperiode i Polen. Tomasz hjalp flere mennesker med å takle et større publikum, mens han selv forble i skyggen av de nye stjernene. Til tross for en rik kulturarv i Polen var Tomasz relativt ukjent. Dette i likhet med heltene i de to foregående filmene til Gregory Brzozowicz, "Venner av 33 omdreininger " og "Andrzej Korzyński, forsvunnede diamanten". Regissøren gir oss i denne filmen en ny historie, nye anekdoter og kuriositeter. "Tomek Tłuczkiewicz - Easy Rider" er fremfor alt mye moro for fans av Jazz.
Filmen ble produsert av Fundacja Spektrum for TVP SA.

 

Vennskap på 33 omdreininger

Filmen forteller historien om vennskapet mellom de to verdenskjente designerne Rosław Szaybo og Stanislaw Zgórski. De er gamle venner fra Polen som fikk ganske like kunstnerkarrierer i hver sin verdensdel. Platecover fra 60- og 70-tallet Filmen viser de kreative vennene Szaybo og Zgórski som som var assosiert med de kunstneriske retninger innen den polske plakatskolen, samt plateomslag- design. Deres kunstneriske platecover er typisk for 60- og 70-tallet, og filmen har hentet frem hittil ukjent arkivmateriale fra fjernsynskanalen TVP. Filmskaperne drar sammen med hovedpersonene til New York, London og den legendariske landsbyen Woodstock.

Teknologi og kunst. Fremragende kunstnere som opplevde sukess i Polen dro ofte utenlands for å måle styrken på sitt talent med verden utenfor. En viktig del av filmen er å vise tidens gang. Forståelsen av kunst og kunstnerens rolle endrer seg i takt med endringene i teknologi. Hvordan gjenspeiler dette seg i kunstverdenen? En svart vinylplate er en relikvie fra fortiden, men fortsatt er den uovertruffen med hensyn til lydkvaliteten på opptaksmediet.


Kommentarer

/ Alle kommentarer