Thriller – en grym film

Vi har ett stort hjerte for den merkelige, sære, morsomme, brutale, spekulative og unike filmen. Forstyrret Filmsalong er din veileder inn i en verden der filmer prøver og ikke minst feiler, der budsjetter ikke nødvendigvis eksisterer, der handling er en unnskyldning for grov vold. Vi lover deg filmer som kommer til å vekke følelser i deg, kanskje spesielt i mellomgulvet… Bli med oss en gang i måneden ned i filmhistoriens merkelige irrganger og billigsalgskasse! Kay Olsen & Haakon Thunestvedt

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
18 år
Nasjonalitet:
Sverige
Produsert:
1973
Regi:
Bo A. Vibenius
Format:
DCP
Språk:
Svensk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 22min
Med:
Christina Lindberg, Heinz Hopf, Despina Tomazani, Per-Axel Arosenius

I desember har vi gleden av å presentere vår «julklapp» til publikum, nemlig Bo Arne Vibenius rape and revenge-klassiker Thriller – en grym film! Filmens påvirkningskraft er enorm og det var vært skrevet massivt om dette de siste årene, men vi skal ikke nevne mer enn den tydelige innflytelsen på Tarantinos Kill Bill. Filmens popkulturelle avtrykk i skandinavisk filmhistorie er også tydelig takket være den legendariske hovedrolleinnehaver Christina Lindberg!

Madeleine, en landsens jente som er stum etter et seksuelt overgrep i barndommen, forføres av Stockholmshalliken Tony (fantastisk spilt av barnetannlegen Heinz Hopf.) Han doper henne ned og gjør henne avhengig av heroin. Når han så tvinger henne ut i prostitusjon forsøker Madeleine å gjøre motstand, men Tony skamferer henne i en svært beryktet øyescene på nivå med Zombie Flesheaters og Un Chien Andalou. Etter gjentatte fornedrelser og voldtekter fra Tony og et kobbel særs perverse kunder, får Madeleine nok og tar en særdeles blodig og brutal hevn. Sveriges Biografbyrå klassifiserte flmen som «skadligt upphetsande» og forbød den.

 

Til visningen ønsker vi også selveste Christina Lindberg velkommen tilbake til Norge for en prat om Thriller og hennes mangslungne karriere! 

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Fredag 15.12.2017
Tancred 20.30 Kjøp billett