Mulholland Drive

Mulholland Drive, 2001, regi: David Lynch

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2001
Regi:
David Lynch
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
2t 26min
Med:
Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Ann Miller, Dan Hedaya

Frenetisk jitterbugdansing. Så: Ung kvinne ankommer LA. Hun skal prøve seg som skuespiller og har fått låne sin tantes leilighet. Forbløffet oppdager hun at det allerede bor noen der. Ny tråd: En mann forteller om et stadig tilbakevendende mareritt, der en underlig skapning holder til bak dineren der han nå sitter. Han beslutter å gå bak for å se, bare forsikre seg om at det hele er oppspinn og fantasi. Enda en tråd: En ung regissør opplever plutselig et voldsomt press om å la ukjent skuespillerinne få hovedrollen i hans neste film. Den ene underlige hendelsen etter den andre…

Sammensatt

Dette er bare bitte litt av alt som skal skje i Mulholland Drive, en bisarr rekke hendelser som denne nervepirrende, forførende og vidunderlig forvirrende drømmen av en film er. Den har alt – strålende karakterer, et forførende soundtrack, mystikk, drama og en sterk kjærlighetshistorie, og beveger seg som mange av Lynch’ filmer i grenseland mellom det mytiske og mystiske, mellom drøm og virkelighet.  

Original

Opprinnelig ble materialet spilt inn som pilot til et tv-serie-prosjekt som gikk i vasken, men så fikk Lynch anledning til å omarbeide det til spillefilm. Gåtefull som filmen er, åpner det seg tilsynelatende uendelig mange tolkningsmuligheter. Nettmagasinet Salon satte til og med psykiatere i gang med å hjelpe fortvilte publikummere. Men – som ofte er tilfellet med David Lynch – alt blir mye enklere hvis man lar gammel logikk fare og snur opp-ned på det vante. Det vesentligste ved en film er kanskje dypest sett ikke hva historien handler om, men hvordan den fortelles.

 

 

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Onsdag 20.12.2017
Tancred 20.30 Kjøp billett