Bride of Frankenstein

Cinematekene i Bergen, Trondheim, Kristiansand, Lillehammer, Tromsø, Stavanger og Oslo programmerer hver for seg og har ulik profil. Allikevel har de sju cinematekene noen faste felles programposter. Hver uke samarbeider vi om felles digitale visninger, av restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener å bli sett på stort lerret.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1935
Regi:
James Whale
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Ingen
Spilletid:
1t 30min
Med:
Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson

Frankensteins monster trenger en kvinne

Med Frankensteins enorme suksess var det klart det måtte komme en oppfølger og fire år etter kom The Bride of Frankenstein. Et sjeldent eksempel på at oppfølgeren kan være like bra som originalen. Denne var kanskje enda mer skremmende, men også full av humor - denne gang mer screwball enn britisk understatement. Visuelt er filmen en fryd for øyet, og Elsa Lanchester er praktfull i sine roller som "The Bride" og forfatterinne Mary Shelly.

I utgangspunktet var det meningen at monstret i en stor finale skulle ta livet av sin skaper før det ødela seg selv. Men i siste øyeblikk ombestemte man seg, hvorfor sette en stopper for en så lukrativ serie. Dessverre var det for sent og for kostbart å spille inn de siste scenene på nytt, derfor ble slutten da også noe forvirrende. Det ble siste film i serien for regissør James Whale og etter neste film, Son of Frankenstein, ga også Boris Karloff seg, etter å ha gjort Frankensteins monster til et udødelig innslag i filmens skrekk-kabinett.

Kommentarer

/ Alle kommentarer