Ut Av Intet

Regi: Fatih Akin

Fatih Akin er en tysk-født regissør, men hører likevel hjemme på Film fra Sør: Som få andre filmskapere har han klart å ta pulsen på det flerkulturelle Europa, og også skildret foreldregenerasjonens hjemland Tyrkia med fintfølelse og intensitet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Aus dem Nichts
Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
Tyskland/Frankrike
Produsert:
2017
Regi:
Fatih AKIN
Format:
DCP
Språk:
Tysk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 46min
Med:
Diane KRUGER, Denis MOSCHITTO, Numan ACAR

Hans nyeste film er en intens hevn-thriller med høyreekstremisme og terror i dagens Europa som bakteppe. En bombe eksploderer like utenfor en kurdisk butikk i sentrum av Hamburg. På åstedet, i vrimmelen av sirener og blålys, kommer Katja løpende, bare for å oppdage at Nuri – hennes mann og innehaver av butikken – og deres sønn Rocco er blant de drepte. Sorgen og fortvilelsen forsterkes av at politiet graver i detaljer fra Nuris bakgrunn som narkotikalanger, og at angrepet mistenkes å ha vært et gjengoppgjør. Venner og familie forsøker å hjelpe Katja, men rus er det eneste som gir trøst. Ut av intet er første gang Diane Kruger spiller i en tysk film, og i den utypiske og svært krevende rollen som Katja leverer hun den beste tolkningen så langt i karrieren. Akin leverer et drivende godt manus og solid regi, mens Rainer Klausmann maler frem stemningen med vakre komposisjoner av et grått og regntungt Hamburg.

Filmen er basert på de såkalte Kebab-drapene, en serie rasistisk motiverte drap som rystet Tyskland for noen år tilbake, og Akin har uttalt at han har villet lage filmen som et svar til de høyreekstreme voldshandlingene i hjemlandet. PEG

Fatih Akin introduserer filmen i en videohilsen laget spesielt til årets festival.

Kommentarer

/ Alle kommentarer