Mord på Orientekspressen

Regi: Kenneth Brannagh

Mer 70mm på Cinemateket! Vi har gleden av å invitere til storslått 70mm-visning av Kenneth Branaghs premiereklare Mord på Orientekspressen. Hvem drepte Mr. Edward Ratchett? Morderen befinner seg etter all sannsynlighet fremdeles om bord på orientekspressen, noe som betyr at hver og en av de 13 gjenværende personene der har status som mistenkt.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Murder on the Orient Express
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2017
Regi:
Kenneth Branagh
Format:
70mm
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Ingen
Spilletid:
ca. 1t 50min
Med:
Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Kenneth Branagh, Penélope Cruz

Aldri har vi vist mer 70mm-film enn i år! Først var Christopher Nolans Dunkirk i 70mm Månedens film her i august og så hadde vi vår store 70mm-festival. Den norske 70mm-produksjonen Veiviseren har stått to ganger på programmet i 2017, og på tampen av året kan vi by på en arkivkopi av Poltergeist og Kenneth Branaghs splitternye Mord på Orientekspressen i storformat.

Det er fantastisk at det analoge kvalitetsformatet har funnet veien tilbake til  filmproduksjon og på kino, og at flere og flere filmskapere velger å bruke det, og det er gledelig å se den store interessen fra publikum også. For en god film blir bedre på 70mm, og en skikkelig god film blir fantastisk!

Om filmen

Mord på orientekspressen er adaptert fra Agatha Christies velkjente detektivroman fra 1934 med samme navn, og historien er allerede blitt overført til langfilmformatet en gang tidligere (Sidney Lumet, 1974). Denne gangen er det Kenneth Branagh som har regien og hovedrollen som den bebartede belgiske detektiven Hercule Poirot. Branagh var nylig å se på filmlerretet i Dunkirk, det mektige krigseposet til Christopher Nolan, og i likhet med ham har også Branagh en kjærlighet for å gjøre filmopptakene sine på film. Tidligere har han også spilt inn Hamlet (1996) i det storslagne 70mm-formatet. Bruken av bredformatsfilm synes som et kløktig valg: Skarpheten og dybden i bildene løfter både fram detektivmysteriets klaustrofobiske atmosfære og det episke uttrykket Branagh ønsker å formidle. 70mm-versjonen av Mord på orientekspressen byr på flott produksjonsdesign, overdådig scenografi, glamorøse kostymer, og formatet gjengir på ypperlig vis togets detaljerte interiør – fra luksuriøse sove- og spisevogner til smale korridorer og syltynne vegger – som gir Poirot spillerom til å plukke opp ledetråder og sette sine små grå i sving. Også filmens rolleliste er av et mektig kaliber, og inkluderer velrennomerte Hollywood-storheter som Johnny Depp, Penélope Cruz, Judi Dench, Michelle Pfeiffer og Willem Dafoe.

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Torsdag 23.11.2017
Tancred 18.30 Kjøp billett
Fredag 24.11.2017
Tancred 18.00 Kjøp billett
Lørdag 25.11.2017
Tancred 18.00 Kjøp billett
Lørdag 25.11.2017
Tancred 20.30 Kjøp billett
Søndag 26.11.2017
Tancred 15.30 Kjøp billett
Søndag 26.11.2017
Tancred 18.00 Kjøp billett