Unrest

En ny prisbelønnet dokumentar om livet med ME og kampen for å sikre pasientene respekt og bistand.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2017
Regi:
Jennifer Brea
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Dansk
Spilletid:
1t 37min
Med:
Jennifer Brea, Omar Wasow, Jessica Taylor, Leeray Denton

Jennifer var 28-år gammel, ressurssterk, forelsket og i gang med doktorgradsstudier, da hun ble sengeliggende med høy feber. Dette ble akkompagnert av smerter i kroppen og vanskeligheter med å gå. Legene mente at smertene var psykosomatiske, men etter omfattende tester ble Jennifer diagnostisert med ME – på folkemunne kalt kronisk utmattelsessyndrom. Dette er Jennifers egen film, regissert fra sengen hun mer eller mindre er bundet til, om hvordan hun og millioner av andre lever med ME, en sykdom som mange fremdeles ikke anerkjenner at finnes. I filmen lar hun også oss møte andre ME-syke og noen av dem som kjemper for å gi ME-pasienter bedre rettigheter og som arbeider for å fremme mer forskning og nye svar. «A revelation and a call to action.» – Salt Lake City Tribune

Myalgisk encefalopati

Myalgisk encefalopati (ME) ble definert etter en epidemi i 1955 ved et sykehus i London, og har vært inkludert i WHO diagnosesystem siden 1969 under nevrologi. Det er registrert over 80 epidemier. 80 % av tilfellene oppstår etter infeksjon, men kan utløses av vaksiner, miljøgifter, operasjoner eller fysiske skader. ME ble godkjent som sykdom i Norge i 1995. Det er stor forskingsaktivitet internasjonalt.

Visningen av Unrest er et samarbeid med Norges ME-forening, som i år markerer sitt 30-årsjubileum. 20. og 21. november arrangeres en todagers konferanse, som denne visningen er en del av.

Kommentarer

/ Alle kommentarer