Drunken Master

Gode filmer som vises på alle de norske cinematekene.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Zui Quan
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
Hong Kong
Produsert:
1978
Regi:
Yuen Woo-Ping
Format:
DCP
Språk:
Engelsk dubb
Spilletid:
1t 51min
Med:
Jackie Chan, Siu Tin Yuen, Jang Lee Hwang

Jackie Chan vant tidligere i år æres-Oscar og har medvirket i over to hundre filmer – som bl.a. skuespiller, regissør, manusforfatter og stuntmann. Han er kjent for å gjøre alle sine ville stunts selv, noe som har medført at han har brukket nær sagt hvert eneste bein i kroppen. Han har også vært døden nær etter et brudd i hodeskallen under innspillingen av filmen Armour of God. Jackie Chan forbindes av mange med flimrete VHS-kassetter fra 80-tallet. Vi anbefaler å benytte muligheten til å oppleve nå 63 år gamle Chan som ung og vital 24-åring på kinolerretet.

Folkehelt

Jackie Chan spiller Wong-Fei Hung, en kinesisk folkehelt portrettert på film over hundre ganger. Her gir han sitt navn til en dum og arrogant tenåring som blir sendt til sin alkoholiserte onkel (derav navnet Drunken Master) for trening og disiplin. Hung må gjennomgå et brutalt treningsregime og lærer mesterens hemmelige kung-fu-stil – drunkenboxing, hvor kung-fu blandes med en full manns bevegelser hvor man tilsynelatende blir sterkere og mestrer den vanskelige stilen bedre for hver dråpe vin som drikkes. Forholdet mellom mester og elev dominerte kamsportsjangeren i mange år, noe vi kan se i filmer som Karate Kid på 80-tallet eller i fjorårets boksefilm Creed.

Action og humor

I Drunken Master blandes actionscenene med en stor dose humor, en oppskrift Chan har benyttet i nær sagt alle sine filmer siden. Sammen med regissør Yuen Woo-Ping, som senere i karrieren medvirket som actionkoreograf på The Matrix og Kill Bill, har Chan her komponert akrobatisk action som viser hvilken dyktig kampsportutøver han er.

Kommentarer

/ Alle kommentarer