Filmsalongen spesial: Oddvar Bull Tuhus

Oddvar Bull Tuhus

25. oktober kl. 18.30 møter Oddvar Bull Tuhus gamle kollegaer og Per Haddal til en samtale i forbindelse med presentasjonen av sin bok «Filmen og Livet». Den byr på et tilbakeblikk på en lang og variert karriere som regissør, manusforfatter, produsent, filmkonsulent, dramasjef i NRK, redaktør, debattant, skribent og forbundsleder i Filmforbundet – og som Oddvar. Aschehoug forlag inviterer til et glass vin denne kvelden, i tillegg til at du kan kjøpe boka til lanseringspris i forbindelse med arrangementet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle

Denne høstmåneden i 2017 er det nøyaktig 50 år siden han kom inn i bransjen, gjennom Norsk Film A/S. Et ustoppelig filmliv.vOddvar har opplevd både opp- og nedturer og beretter åpent om begge deler. Han har mottatt Kritikerprisen (Maria Marusjka), vært utvalgt til det prestisjetunge Quinzaine des realisateurs i Cannes (som regissør av Streik!) og til hovedkonkurransen samme sted (som medforfatter til Anja Breiens Arven), og opplevd Osca-nominasjon som ansvarlig produsent av Søndagsengler (i Berit Nesheims regi). Han har også regissert kjente ungdomsfilmer som 1958, 50/50 og Hockeyfeber, med større appell hos publikum og noe mindre hos kritikerne.

Generasjonsportrett

Boken gir et tilnærmet generasjonsportrett av livet i filmbransjen, dannelsen av filmgruppen Vampyrfilm og produksjonsselskapet Marcusfilm, der Oddvar begge steder var formann fra starten av. Filmen og livet forteller om norske filmskapere, forbilder og byråkrater. Boken byr på mye nytt av innsyn og utsyn samtidig som personen Oddvar er til stede hele veien.

Kommentarer

/ Alle kommentarer