Dark Circus

Dark Cirucs, 2016, regi: Julia Osterhag

Filmopplevelser du ikke visste at du trengte.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
18 år
Nasjonalitet:
Tyskland
Produsert:
2016
Regi:
Julia Osterhag
Format:
DCP
Språk:
Tysk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 36min
Med:
Annika Strauss, Florian Gyson, Luis Fleschauer

Normalt viser salongen kultklassikere og gjerne litt glemte verk fra filmhistorien. Felles er det at samtlige er flere år gamle, men dette gjelder ikke kveldens film Dark Circus. Filmen fikk vi ved regissørens forespørsel, og det vi så var en kommende undergrunnsklassiker som trekker veksler på Richard Kern, Cinema of Transgession, Clive Barker og queer-horrorforfattere som Poppy Z. Brite.

Mareritt

Satt og innspilt i Berlin, en by som har fostret unike skrekkfilmregissører som Jörg Buttgereit, er Dark Circus en kinky og mørk historie om identitet, krydret med visuelle inntrykk i stil med Neil Gaimans legendariske tegneserie «Sandman», Buttgereits «Nekromantik-filmer og Eyes Wide Shut. Vi møter en ung kvinne som sliter med mentale problemer trekkes inn i et S/M-miljø, men det hun opplever er mer fantastisk og grotesk enn hun noensinne kunne drømme om i sine verste mareritt.

Skrekk og undergrunn

Dark Circus har blitt vist på et bredt spekter med festivaler, ikke bare de rene skrekkfestivalene, men også de for skeiv film samt Berlin Porn Fest. Med dette inviterer vi til en av sesongens mest unike og særegne skrekkfilmer! I forbindelse med visningen ønsker vi også regissør Julia Ostertag velkommen til salongen. Ostertag har lang fartstid i undergrunnsfilmen og vi gleder oss til å høre henne fortelle om filmen og sine erfaringer!

Kommentarer

/ Alle kommentarer