Åpent maskinrom

En sjelden sjanse til å besøke maskinrommet samtidig som filmene blir vist i kinosalen! Møt kinoteknisk inspektør Jan Eberholst Olsen og få et unikt innblikk i hvordan 35mm-visningene på Cinemateket foregår. Maskinrommet holder åpent for besøk mellom kl. 13.00-14.30.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle
Passer for hele familien
Regi:
Diverse
Format:
35mm
Spilletid:
1t 30min

Et cinematek er en spesiell type kino, fordi den er forbundet med et filmarkiv. I maskinrommene våre har vi utstyr som gjør at vi kan vise topp moderne filmer. Vi har også filmframvisere som kan brukes til å vise film på filmruller, akkurat slik man gjorde i gamle dager. Mange av filmene vi viser er sjeldne, og kinomaskinistene på cinemateket er spesialopplært i å vise filmene på riktig måte. Før forestillingen starter, må maskinistene blant annet spole klar filmen inne i maskinrommet, og tre filmrullen på plass i filmframviseren. Du kan sammenligne cinemateket med et museum for kinofilm: Filmkopiene er museumsgjenstander og skatter. Publikum får oppleve skattene når lyset dempes i kinosalen og maskinisten starter forestillingen.

Se film, lær om kinoteknikk

Filmvisningen denne lørdagen er satt sammen av et variert program med unike og sjeldne kortfilmer som alle sammen blir vist i 35mm-filmformatet. Få blant annet med dere klassiske tegnefilmer og ablegøyer med Charlie Chaplin. Mens filmene blir vist er det helt opp til dere om dere bare vil nyte filmopplevelsen i kinosalen, eller om dere vil gå inn i maskinrommet. Der møter dere Jan Eberholst Olsen, som jobber som kinoteknisk inspektør på Cinemateket. Få en unik sjanse til å se med egne øyne hvordan kinomaskinene våre fungerer, og still gjerne spørsmål til kinomaskinisten! –Og kanskje dere kan hjelpe ham med å reparere en helt ekte filmstrimmel?

Billettinfo

Billettpris for voksne og barn er 40,- (ikke medlem av BC)
Hvis barnet er medlem koster billetten 20,- for voksne og barn. (BC medlem)
Et medlemskap er ikke obligatorisk, men vil lønne seg ved flere besøk.
Et halvt års medlemskap koster 50,- og kjøpes i skranken på Filmens hus.

Kommentarer

/ Alle kommentarer