120 Slag i minuttet

120 slag i minuttet, 2017, regi: Robin Campillo

Oslo/Fusion går av stabelen fra mandag 18. til søndag 24. september. Denne tittelen inngår i spillefilmprogrammet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
120 battements par minute
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
Frankrike
Produsert:
2017
Regi:
Robin Campillo
Språk:
Fransk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
2t 20min
Med:
Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel

Relatert

Relaterte artikler

Tidlig på 1990-tallet hadde AIDS allerede tatt utallige liv på brutalt vis. Act Up-Paris ble grunnlagt etter modell fra bevegelsen i USA, og aktivistene i gruppen mobiliserte seg for å bekjempe samfunnet og myndighetenes generelle likegyldighet. Robin Campillos film, som vant både Grand Prix, FIPRESCI og Queer Palm-prisene under filmfestivalen i Cannes i år, er lagt til denne dramatiske tiden, og følger nykommeren Nathans møte med Act Up-Paris og hvordan han får sin verden snudd på hodet i møtet med den radikale og militante Sean.

Selv om forholdet mellom Nathan og Sean er hovedfokus i historien blir vi kjent med aktivistene i Act Up-Paris og deres hverdag som preges av en konstant kamp og radikale protester for å bli sett og hørt. Tross de hyppige påminnelsene av død og fortvilelse over epidemien, og uenighet innad i Act Up, viser filmen også den grunnleggende solidariteten som ligger til grunn i fellesskapet, og hvor viktig det er å ikke la fortvilelsen ta overhånd, selv i de mørkeste tider.

Fra kl. 18 blir det mottakelse i regi av den Irske Ambassaden.  

Etter avslutningsfilmen inviterer vi til dans og moro på Elsker fra kl. 21:00. Det blir konsert med våre venner fra bandet Intetskjønn fra kl. 22:30-23:00. Adresse: Kristian IVs gate 9.

For information in English, please visit oslofusion.no

Kommentarer

/ Alle kommentarer