The Way He Looks

The Way He Looks, 2014, regi: Daniel Ribeiro

Filmen følger tenåringen Leonardo, som er blind og sliter med ensomhet. Han ønsker å bryte løs fra sin overbeskyttende mor og starte sitt eget liv. Løsningen Leonardo ser for seg er studier i utlandet, noe hans eneste venn, Giovana, ikke setter stor pris på.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Hoje Eu Quero Voltar Sozinho
Aldersgrense
12 år
Ungdomstrinnet
Nasjonalitet:
Brasil
Produsert:
2014
Regi:
Daniel Ribeiro
Språk:
Portugisisk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
96
Med:
Ghilherme Lobo, Fabio Audi, Tess Amorim

Relatert

Relaterte artikler

Når en ny gutt ved navn Gabriel begynner i klassen deres, settes vennskapet mellom Leonardi og Giovana på prøve når Leonardo oppdager nye, ukjente, følelser hos seg selv. Filmen forteller en i utgangspunktet ganske ordinær historie om ung kjærlighet fra en ny og spennende vinkel. Den skildrer hvordan noe som i utgangspunktet kan være utfordrende kan bli langt vanskeligere, når man allerede står utenfor fellesskapet. Leonardo mobbes allerede for sin blindhet, og det er svært tøft for han når han i tillegg får en annen sosial markør mange ser ned på. Interseksjonalitet er en foreløpig lite utdypet problemstilling blant skeive, men det er økende fokus på det.

Foredrag

Abloom filmfestival, som blant annet jobber for å sette mennesker med nedsatt funksjonsevne og annerledeshet i fokus, kommer for å snakke om interseksjonalitet og hvordan en funksjonsnedsettelse kan påvirke kjærlighetslivet.

Tematikk

Vokse opp, utforske egen seksualitet, «coming of age», funksjonsnedsettelse, interseksjonalitet.

Påmelding

Skolevisningen er gratis. Påmelding gjøres på epost til sita.jacobsen@nfi.no.
(Husk skolens navn og antall elever og lærere - kinosalen har 70 plasser totalt.)

Kommentarer

/ Alle kommentarer