Ice Station Zebra

Ice Station Zebra, 1968, regi: John Sturges

Den kalde krigen har vel sjelden vært så kald på film som her, hvor man formelig kjenner de arktiske vinder fryse blodet til is i 70mm og med seks kanalers magnetlyd.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1968
Regi:
John Sturges
Format:
Super Panavision 70, originalkopi
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Svensk
Spilletid:
2t 28min
Med:
Rock Hudson, Ernest Borgnine, Patrick McGoohan, Jim Brown

Relatert

Relaterte artikler

Alistair MacLeans forfatterskap viste seg nok en gang å være akkurat passe episk og aktionfylt materiale til å gi Hollywood en ny suksess. Godt hjulpet av makeløs teknikk, hvor undervannsfotoet må nevnes spesielt. En rekke filmer gjenbrukte disse opptakene, blant annet kan de sees i James Bond-filmen Aldri si aldri.

Topphemmelig oppdrag på Atlanterhavet

Før vi kommer til de fantastiske ubåt-sekvensene befinner vi oss på det skotske høylandet, hvor Kaptein Farraday i Rock Hudsons skikkelse får avbrutt sin ferie med et topphemmelig oppdrag: å føre atomubåten Tigerfish til Nordpolen og den flytende værstasjonen Ice Station Zebra. Hvorfor haster det slik, og hvorfor må de stoppe midt i Atlanteren for å få om bord både hemmelige agenter og amerikanske marinesoldater? Og hvorfor gjøres det desperate forsøk på å hindre at de kommer frem? Langsomt får vi svar på disse spørsmålene og på klassisk MacLean-vis bygges det mot et intenst klimaks, men hvem kan vi egentlig stole på?

Kommentarer

/ Alle kommentarer