Moderne kvinner

Moderne kvinner, 2016, regi: Mike Mills

Med vårt konsept Second Run får du sjansen til å se filmer som vi mener er spesielt gode og som vi synes fortjener mer oppmerksomhet enn de fikk da de ble satt opp på kino. Filmer som fortjener en runde til, en Second Run.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
20th Century Women
Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2016
Regi:
Mike Mills
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 59min
Med:
Elle Fanning, Billy Cudrup, Annette Bening, Lucas Jade Zumann, Greta Gerwig

I et stort og vindskeivt hus i Santa Barbara bor den kjederøykende alenemoren Dorothea sammen med tenåringssønnen Jamie, i et slags kollektiv med den unge kunstneren Abbie og handyman-hippien William. Dorothea (karaktereren er basert på regissørens egen mor) fikk barn i voksen alder og er nå 55 år gammel. Barneoppdragelsen hennes er en miks av mild kontroll og komplett tillit, men hun er usikker på om hun er i stand til å støtte sønnen sin godt nok i den livsfasen han er i. Hun bestemmer seg for å få litt hjelp – og ber Abbie og Jamies bestevenn Julie om å bidra.

Jamie og hans kvinner

Historien i Moderne kvinner fortelles i retrospektiv – av Jamie selv. På den ene siden forteller han en historie om fire generasjoner. Jamie, Dorothea, Abbie og William er født i hver sin tid, og har ulike syn på hva livet er, eller kan være. Men filmen er også en historie om kvinner, de tre kvinnene som omgir Jamie og påvirker, inspirerer og irriterer ham. Filmen er dessuten en kontemplasjon over identitet – de mange små episodene, trivielle og skjellsettende, som er med på å definere hvem man er eller blir. Sist, men ikke minst, forteller Moderne kvinner en historie om USA og en æra – om hvordan et land forandres, men også forblir det samme.

Feel good

Strålende skuespill fra hele ensemblet, vidunderlig humor og et fenomenalt soundtrack – dette er den rørende feel good-filmen du simpelthen ikke kan gå glipp av.

Kommentarer

/ Alle kommentarer