Born In Flames

Born in Flames, 1983, regi: Lizzie Borden

Born in Flames er en ikonisk undergrunnsklassiker som kombinerer dokumentariske elementer med dramatiske scener på en fri, nærmest essayistisk måte, gjort med en tidsriktig NYC punk attitude. Filmen er laget på skolissebudsjett over en periode på fem år, og står som et ruvende eksempel på en uttalt feministisk, uavhengig film.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1983
Regi:
Lizzie Borden
Format:
35mm
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 20min
Med:
Honey, Adele Bertei, Jeanne Satterfield, Flo Kennedy, Pat Murphy, Kathryn Bigelow

Born in Flames er en ikonisk undergrunnsklassiker fra den alternative scenen i New York på det tidlige 80-tallet. Et politisk sci-fi-drama, eller «en filmatisk Molotov-cocktail», som den også har blitt kalt, hensatt til et dystopisk, fremtidig New York, hvor ulike kvinner gir uttrykk for sin misnøye med et samfunn som fortsatt er patriarkalsk, selv etter en fredelig revolusjon som skulle bringe likestilling. Filmen illustreres av tittellåten til The Red Krayola, mens filmen følger to feministgrupper som utformer strategier, debatterer, bevæpner seg og danner en kvinnehær.

Intens kreativitet

Da Anthology Film Archives viste en ny kopi av filmen i 2016, skrev The New Yorker om «den frie, intense og spontane kreativiteten» som preger filmen, og som er totalt fraværende hos de av dagens filmskapere som har politiske intensjoner med filmene sine. «Beautifully made, courageously edited, and swift-moving, this challenging, provocative film is a work that is both humanist and revolutionary.» (Marjorie Baumgarten, The Austin Chronicle).

Restaurert kopi

Kopien som vises er restaurert av Anthology Film Archive, med støtte fra the Hollywood Foreign Press Association og the Film Foundation.

The Dream That Kicks

Den første visningen av filmen er en del av The Dream That Kicks, et månedlig program  med avantgardefilm og kunstfilm kuratert av Greg Pope.

 

Kommentarer

/ Alle kommentarer