Ukjent kode

Cinemateket har invitert fire norske skuespillere til å fortelle om sine forbilder på lerretet. Laila Goody velger Juliette Binoche i Ukjent kode.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Code inconnu
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
Frankrike/Tyskland/Østerrike
Produsert:
2001
Regi:
Michael Haneke
Format:
Digital
Språk:
Fransk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 57min
Med:
Juliette Binoche, Thierry Neuvic, Luminita Gheorghiu, Ona Lu Yenke

"Jeg ser mye film og det viktigste for meg er som regel regissør og tematikk. Jeg blir sjelden berørt av såkalte «star-vehicles» eller løsneser og ekstrakilo og Oscarsøknaden blafrende foran kameralinsa.

Det er noen ganger lett for skuespillere å bli for opptatt av sin egen prosess og glemme situasjonen de er i, og medspillerne sine.

Derfor er det nydelig å se superstjerna Juliette Binoche gli inn i ensemblefilmen Ukjent kode med sin lytteevne og situasjonsfornemmelse. Hennes karakters ensomhet og mangel på tilknytning og reell kommunikasjon med omverdenen, formidles på en så subtil, men samtidig hjerteskjærende måte. Hun spiller så enkelt og sant rett og slett. Hun møter motspillerne sine rett på og lyttende. Hun får det til å virke enkelt, men i virkeligheten er det veldig vanskelig.

Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan Haneke jobber med skuespillerne, for alle er veldig bra her.

Jeg har sett filmen tre ganger og den slutter ikke å fascinere meg. Slutten har jeg opplevd veldig forskjellig hver gang. Hva skjer egentlig i den siste scenen.

Michael Haneke kaller den en serie ufullendte reiser. Jeg er veldig glad for at det lages sånne filmer."

Kommentarer

/ Alle kommentarer