Guds tjenere

Guds tjenere, 2016. Regi: Mariusz Gawrys

En ung tysk jente hopper ut fra et kirketårn i Wroclaw . Hun er medlem av et kvinnelig gregoriansk kor ledet av en kantor Jan (Adam Woronowicz). Kirkesamfunnet er forferdet over tabuet rundt dødsfallet. Blant dem som sterkt misliker koret er ... kantoren selv.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Slugi Boze
Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
Polen
Produsert:
2016
Regi:
Mariusz Gawrys
Språk:
Polsk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 41min
Med:
Bartlomiej Topa, Malgorzata Foremniak, Julia Kijowska

Det mystiske dødsfallet blir undersøkt av den erfarne og kompromissløse kommisær Warski (Bartlomiej Topa), som er av den overbevisning at å redde liv er viktigere enn å følge prosedyrer. Når han bryter reglene i en annen sammenheng, blir han henvist til en psykolog (Malgorzata Foremniak). Nesten ingen mann kan motstå den seksuelle utstrålingen fra denne kalde, dog vakre kvinnen. Superintendent Warski er ikke overlykkelig når han finner ut at Ana Wittesch (Julia Kijowska), en tysk politikvinne av polsk opprinnelse, er satt på saken. Han har ingen anelse om at Ana egentlig kom til Wroclaw for å utforske en annen hemmelig sak.

Med eksepsjonell intelligens og politiinstinkt finner superintendent Warski ganske snart ut sannheten om Ana. Men det er ikke hele sannheten; den er kun kjent for Witecki (Henryk Talar), en sogneprest og kantorens overordnede. Takket være sin partner, superintendent Konarski (Zbigniew Stryj), begynner Warski (Bartlomiej Topa) å forstå hvor det Største Ondet kommer fra.  Det onde har blitt skapt og fått vokse i største stillhet.  

En utsendelse fra Vatikanet, Dr. Kunz (Krzysztof Stelmaszyk) kommer inn til Wroclaw. Hans bekymring over situasjonen og atmosfæren i den polske kirken fører til hans forbydelse mot kirkens videre etterforskning. 

Men fortsatt gir ikke Ana og Warski opp. Hva knytter selvmordet til en tysk student, Ana's etterforskning og Vatikanets utsendte medarbeider? For å finne svar på spørsmålet, tvinges Warski og  Wittesch til å samarbeide og stole på hverandre. I mellomtiden hopper en annen jente fra Wroclaw kirketårn …

Kommentarer

/ Alle kommentarer