The Fits

Anna Rose Holmers strålende The Fits er Månedens film i mai. "I’ve never seen anything quite like it and I loved every one of its 72 minutes." - Wall Street Journal

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2015
Regi:
Anna Rose Holmer
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 11min
Med:
Royalty Hightower, Alexis Neblett, Da'Sean Minor, Lauren Gibson, Makyla Burnham, The Q-Kids Dance Team

På et samfunnshus i Cincinnati driver guttene med boksing, jentene med dans. 11-åringen Toni er eneste jente som trener med guttene, siden storebroren tar henne med dit. Hun er alvorlig og råsterk, fortsatt et barn, men med en gryende interesse for hva de andre jentene driver med – og ikke minst hva de andre jentene tenker om guttene hun trener med hver dag. Etter hvert blir nysgjerrigheten for stor og Toni bytter lag. Dansegruppa tar henne imot til tross for at hun ikke briljerer på samme måte på dansegulvet som i bokseringen. Toni jobber med å passe inn, samtidig som hun observerer fra sidelinjen. De store jentene bærer hemmeligheter hun ikke klarer å dechiffrere. En dag får en av de mest populære jentene et epilepsilignende anfall, og etter hvert sprer det seg i gruppa. Er vannet de drikker forgiftet? Er det bare stress og forventningspress? Kan det være smittsomt?

Original

Det er lett å sammenligne The Fits med andre coming-of-age-filmer om afroamerikanske barn og ungdommer, og ikke minst med Céline Sciammas Girlhood om jentegjenger i Paris’ forsteder, en film The Fits har noen visuelle likhetstrekk med. Men det er fint å kunne se en film om overgang fra barndom til ungdom – uansett etnisitet – uten klisjéfylte framstillinger av mobbing, dop, vold eller annen ungdomskriminalitet. Det er vanskelig nok å bli stor som det er, og The Fits er en sjeldent original framstilling av hvor vondt det gjør når knopper brister.

 

Lagre

Lagre

Kommentarer

/ Alle kommentarer