The Human Surge

Etter verdenspremieren på Locarno Filmfestival i 2016, der The Human Surge fikk både pris for beste debutant og prisen for beste film i Filmmakers of the Present-programmet, har filmen blitt vist i Toronto, New York, og som åpningsfilm i Kritikeruken i Berlin.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
El Auge Del Humano
Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
Argentina
Produsert:
2016
Regi:
Eduardo Williams
Format:
DCP
Språk:
Spansk og Portugisisk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 37min
Med:
Sergio Morosini, Shine Marx, Domingos Marengula, Chai Fonacier

The Human Surge er en film som lever veldig i øyeblikket, samtidig som den klarer å fange noe av essensen i vår komplekse, moderne verden. Den gjør det ved å følge tre unge voksne på tre kontinenter: Exe i Buenos Aires i Argentina, Alf i Maputo i Mozambique og Canh på Filippinene. I stedet for å lage «karakterer» av dem, og en tydelig «fortelling», kaster den oss inn i livene deres. Vi ser dem jobbe, kjede seg, være med venner og familie eller forflytte seg fra sted til sted, ofte i lange strekk av gangen. Fra den første scenen i et mørkt, labyrintisk hus hvor stormen raser utenfor, tas vi med til fossefall i jungelen, vidstrakte sletter og hule trær, travle markeder og øde gater, og gutterom hvor kompiser selger sex-shows til vilt fremmede på nettet. Ingen rom er for hemmelige og ingen bevegelser for vanskelige for filmens konstant bevegelige kamera.

Uten å bli overtydelig viser The Human Surge hvordan Exe, Alf og Canh er knyttet sammen, gjennom avansert teknologi og en global økonomi av underbetalte jobber. Samtidig er de fri til å løsrive seg fra omgivelsene og bli til en annen. Eller sagt med filmens eget billedspråk: Å låne noens PC eller følge en maursti i skogen kan plutselig transportere deg til et annet sted på kloden. Cato Fossum

Eduardo Williams (f. 1987) er en filmskaper fra Argentina, utdannet ved Universidad del Cine i Buenos Aires og ved den franske kunstskolen Le Fresnoy. Han debuterte med kortfilmen Tan Atentos (2011), og har fulgt opp med ytterligere fire kortfilmer. The Human Surge er hans første spillefilm, og vant en høythengende pris ved den anerkjente filmfestivalen Locarno i Sveits i fjor sommer.
 

Kommentarer

/ Alle kommentarer