Terminator

Terminator erstatter tidligere annonserte Indiana Jones og de fordømtes tempel. Terminator tar utgangspunkt i den teknofobiske fremtidsvisjonenen om teknologi som utvikler egen intelligens og selvstendighet og snur seg mot menneskene som skapte den. Terminatoren er en menneskelignende cyborg som sendes fra computernettverket Skynet i fremtiden for å fikle med historien.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1984
Regi:
James Cameron
Format:
dcp
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 48min
Med:
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn

Skynet har nemlig en betydelig fiende; John Connor, lederen for den menneskelige motstandbevegelsen, som skal vise seg å bli en trussel mot Skynets eksistens. Derfor sender de terminatoren tilbake i tid for å drepe Sarah Connor før hun får tid til å føde sin oppviglerske sønn.

"I'll be back!"

Terminator var gjennombruddsfilmen for den anabole Brutus fra Østerrike, og opptakten til en rekke filmatiske epos om semi-menneskelige skikkelser med snodige prosjekter på jorden. I Terminator er Arnie tilgodesett med bare 16 replikker, men til gjengjeld er dette frodige frukter fra visdommens tre av typen "I'll be back!" og "Fuck you, asshole".

Dette er ikke en film for overdreven bruk av sannsynlighetsberegning. Fordelen med et utenomjordisk vesen er selvfølgelig at man kan drepe det hundre ganger og likevel få det til å se ut som den naturligste ting i verden at det fremdeles lever.

M.C.U. - TERMINATOR, the last flakes of flesh are falling from him like burning leaves. His gleaming structure is revealed in all its intricacy. No longer a 'He', but an 'It'. It looks like Death rendered in steel.

(fra manuskriptet)

Skapt for kinolerretet

Noen filmopplevelser kan sammenlignes med å gå på tivoli eller spille SuperNintendo. Dette er en av dem: Et uforlignelig spetakkel av spesialeffekter og teknoestetisk eksess. Og selvfølgelig er dette en film man skal se på kino, og bare der.

Kommentarer

/ Alle kommentarer