Signale - Ein Weltraumabenteuer

Signale - Ein Weltraumabenteuer er et spennende glimt inn i hvordan man øst for jernteppet så for seg hvilken vei menneskets utforskning av verdensrommet ville ta og var løselig basert på romanen «Asteroidekjemperne» av Carlos Rasch. I samarbeid med Studio Warszawa (Poland) fikk DEFA løftet dette til en storstilt satsning hvor både 70mm-formatet og ORWO-fargesystemet ble tatt i bruk. Som forfilm viser vi DEFA 70 (fra DDR, 1967, 33min).

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Signale - Ein Weltraumabenteuer
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
DDR, Polen
Produsert:
1970
Regi:
Gottfried Kolditz
Format:
70mm
Språk:
Tysk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 31min
Med:
Piotr Pawlowski, Evgeniy Zharikov, Gojko Mitic, Alfred Müller, Helmut Schreiber

Relatert

Vi befinner oss i det 21. århundret og jordiske romskip har nådd utkanten av vårt solsystem. Det gigantiske forskningsskipet IKAROS mottar underlige signaler før det på mystisk vis mister all kontakt med jorden. Redningsskipet LAIKA blir sendt for å undersøke hva som er skjedd, men møter de samme underlige signalene…

Det blir ikke til å unngå at man sammenligner Signale med Kubricks 2001: En romodysse, men i øst hadde man kanskje noen andre svar angående menneskets fremtid i kosmos. I dag er filmen også et strålende eksempel på hvor langt man var kommet med spesialeffekter og fargeteknologi hos DEFA i det historiske Studio Babelsberg den gangen.

Kommentarer

/ Alle kommentarer