Thea + Mammas hår

Thea, 2016, regi: Halvor Nitteberg og Mammas hår, 2016, regi: Maja Arnekleiv

Vi viser Thea og Mammas hår samtidig under Eurodok-festivalen. Under Eurodok er billettene til alle norske filmer gratis, men husk å ta ut billett i billettluka eller bestill på nett (5 kr).

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
6 år
Nasjonalitet:
Norge
Produsert:
2016
Regi:
Halvor Nitteberg + Maja Arnekleiv
Format:
DCP + Digital
Språk:
Norsk + ingen tale
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
14 min

Thea er en ærlig, sjarmerende og humoristisk film om hvordan det er å vokse opp med alvorlig sykdom. IVi blir kjent med 12 år gamle Thea fra Otta. Hun elsker å spille fotball og å være med vennene sine. Men hvorfor drømmer hun om å bli luftambulansepilot når hun blir stor?

Thea har en alvorlig og dramatisk form for epilepsi, men i denne filmen setter hun også ord på alt hun synes er fint i livet sitt. Hun tilbringer lange perioder på sykehus, men hun holder nær kontakt med familie og venner. På sykehuset er det en skole og der lager hun en gave hun vil gi til noen som betyr noe helt spesielt for henne.

Mammas hår

Mammas hår, 2016, regi: Maja Arnekleiv

Mammas Hår er en personlig og nær film om et for mange vanskelig og vondt tema, nemlig kreft. Da mammaen til regissør Maja Arnekleiv fikk brystkreft, var det ingen som visste hvordan det kom til å gå. Det eneste som var sikkert var at hun kom til å miste det lange håret sitt, og at hun snart ville se helt annerledes ut.

Maja bestemmer seg for at uansett hva som skjer så vil hun ta masse bilder. Hun vil ha gode og morsomme minner av mammaen sin. I løpet av 18 måneder tar hun mer enn 3000 bilder og 730 av disse har blitt til denne animerte kortdokumentaren.

Reiser til Annecy

Mammas hår er som eneste norske kortfilm tatt ut til den internasjonale konkurransen på den prestisjefylte animasjonsfilmfestivalen i Annecy, Frankrike.

Kommentarer

/ Alle kommentarer