Kayayo + Når jeg hører fuglene synge

Kayayo, 2016, regi: Mari Bakke Riise

Kayayo - de levende handlekurvene og Når jeg hører fuglene synge blir vist sammen på Eurodok. Under Eurodok er billettene til alle norske filmer gratis, men husk å ta ut billett i billettluka eller bestill på nett (5 kr).

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
9 år
Nasjonalitet:
Norge
Produsert:
2017 + 2016
Regi:
Mari Bakke Riise + Trine Vallevik Habjørg
Format:
Digital + dcp
Språk:
Dagbanisk + Fransk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
33 min + 7 min

Kayayo er en prisvinnende film om tapt barndom i en verden der drømmer forblir nettopp det – drømmer. Åtte år gamle Bamunu har ikke sett familien sin på to år, etter at hun ble sendt til Accra, en dagsreise fra landsbyen sin, for å tjene penger til familien. I den ghanesiske hovedstaden jobber hun som bærer, kayayo, og må slite for noen få cedi dagen.

I Accra er det rundt 10 000 kayayoer. Dette er jenter fra 6 år og oppover som bærer store fat på hodet slik at damene som handler på markedene har noe å putte varene sine i. De jobber 12-timersdager og bærer så tungt at de ofte får fysiske skader, må bo på gata og blir ofte utsatt for tyveri og misbruk.

Når jeg hører fuglene synge

Når jeg hører fuglene synge, 2016, regi: Trine Vallevik Håbjørg

En nydelig animert dokumentar som belyser en svært aktuell problemstilling når vi nå ser millioner av mennesker på flukt. Gjennom intervjuer med fem ivorianske barn som har måttet flykte fra krigen i Elfenbenskysten, dukker historier om mot, styrke, muligheter og håp opp. Barna forteller om en allmennmenneskelig drøm; drømmen om et bedre liv for seg og sine.

Filmen er har blitt vist på en rekke festivaler i utlandet og vant hele tre priser på Chicago International Children’s Film Festival.

Kommentarer

/ Alle kommentarer