Ad Astra + Skolen

Ad Astra, 2016, regi: Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen

De to filmene Ad Astra og Skolen vises sammen under Eurodok. Under Eurodok er billettene til alle norske filmer gratis, men husk å ta ut billett i billettluka eller bestill på nett (5 kr).

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
9 år
Nasjonalitet:
Norge
Produsert:
2016 + 2017
Regi:
Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen + Sunniva Sundby
Format:
DCP
Språk:
Ingen tale + norsk
Tekstet:
Utekstet + engelsk
Spilletid:
27 min + 19min

Ad Astra er en film om skjønnheten i betong og anbefales alle som er opptatt av arkitektur og estetikk! På 60-tallet ble det bygget en rekke kirkebygg rundt om i Norge i den noe kontroversielle stilen brutalisme, en videreføring av funksjonalismen.

Filmskaperne fanger med rolige, nærmest andektige, kamerabevegelser kirkerommene, materialene og omgivelsene til disse monumentale byggene, som ofte ses på som kalde og fremmede i det norske landskapet. Kan filmen kanskje lære oss å se disse kirkene med et nytt blikk? 

Skolen

Skolen, 2017, regi: Sunniva Sundby

Hva husker du best fra barneskolen? Hvem var du i klassen? Med denne filmen tar regissør Sunniva Sundby deg tilbake til tiden da verden var på størrelse med skolegården.

En 19 minutters langs reise gjennom et forlatt skolebygg der restene av tidligere elevers minner kommer til liv i korridorene. Skolen er en film som definitivt blåser liv i ens egne minner – på godt og vondt.

Kommentarer

/ Alle kommentarer