The Monk

The Monk, 1972, regi: Adonis Kyrou

Da den norske importøren forsøkte å få Munken gjennom Filmkontrollen i 1974, ble man møtt med et kontant avslag. Totalforbudt! Da hjalp ikke at manus var ved Luis Buñuel og Jean-Claude Carrière, foto ved Sacha Vierny, musikken ved Ennio Morricone og Piero Piccioni…

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Il Monaco
Aldersgrense
18 år
Ikke tillatt for noen under 18 år
Nasjonalitet:
Italia
Produsert:
1972
Regi:
Adonis Kyrou
Format:
35mm
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 36min
Med:
Franco Nero, Nathalie Delon, Nicol Williamson, Nadja Tiller

Franco Nero spiller den pietistiske, men ildfulle predikantmunken Ambrosio, som blir forført av en av klosterets unge munker – en kvinne utkledd i munkedrakt. Hun, som flere andre i filmen, er slett ikke hva de utgir seg for å være. Hans voksende begjær leder ham ut på dramatiske veier.

Filmopplevelser du ikke visste at du trengte!

Forstyrret Filmsalong startet som Forstyrret Filmklubb, som levde en nomadeaktig tilværelse mellom diverse rockebarer og med et litt løst forhold til detaljer som rettigheter og lignende. Da vi fikk ett nytt hjem her hos Cinemateket var tiden inne for en navneendring (spesielt siden ledelsen der er noen streitinger), men formålet er fortsatt det samme, å være et, om ikke forfriskende, så i alle fall et pust i en hverdag preget av den viktige, høyverdige filmen på en side og den glatte hyperkommersielle på den andre siden.

Vi har ett stort hjerte for den merkelige, sære, morsomme, brutale, spekulative og unike filmen. Forstyrret Filmsalong er din veileder inn i en verden der filmer prøver og ikke minst feiler, der budsjetter ikke nødvendigvis eksisterer, der handling er en unnskyldning for grov vold. Vi lover deg filmer som kommer til å vekke følelser i deg, kanskje spesielt i mellomgulvet… Bli med oss en gang i måneden ned i filmhistoriens merkelige irrganger og billigsalgskasse!

Kay Olsen & Haakon Thunestvedt

 

Kommentarer

/ Alle kommentarer