Virgin Mountain

Virgin Mountain, 2015, regi: Dagur Kári

Fúsi er en sjenert og overvektig kar i førtiåra som fortsatt bor hjemme hos mor. Livet hans er preget av rutiner. Men så møter han en dame som lokker ham ut av skallet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Fusi
Aldersgrense
9 år
Nasjonalitet:
Island
Produsert:
2015
Regi:
Dagur Kari
Format:
DCP
Språk:
Islandsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 34min
Med:
Gunnar Jonsson, Ilmur Kristjansdottir, Sigurjon Kjartansson

Virgin Mountain er en dempet og underfundig film om en islandsk einstøing som både hans omgivelser og vi som tilskuere mistenker for å være mer suspekt enn han egentlig er. Dagur Kari, som tidligere har gjort filmene Nói albinói og Dark Horse, har laget en stilren og bedragersk enkel film om ensomhet og skjøre menneskelige relasjoner. «Filmen portretterer på et nydelig og smertefullt vis den beskyttende muren han har bygd opp rundt livet sitt,» skrev Aftenposten. «Resultatet er en dypt menneskelig film som har både humor og drama.»

Vinner av Nordisk Råds Filmpris

Virgin Mountain vant fullt fortjent Nordisk Råds Filmpris i 2015, og en rekke andre priser, blant annet hele tre priser på Tribeca Film Festival i New York. Gunnar Jónsson er lysende i hovedrollen som Fúsi, og juryen i Tribeca uttalte at «hans blanding av komedie og tristhet minner om Chaplin og Keaton».

Second run

Det skjer stadig vekk: Filmer vi har tenkt å få med oss på kino blir tatt av plakaten før vi har rukket å se dem. Med Second Run gir vi deg en sjanse til. Her vil vi bare sette opp spesielt gode filmer som vi syns fortjener litt mer oppmerksomhet enn de fikk da de ble satt opp på kino.

Kommentarer

/ Alle kommentarer