Det Fremmede

Det Fremmede, 2016. Regi: Amat Escalante

Alejandra bor sammen med mannen Angel og deres to barn i en liten by i Mexico. Hun har et nært forhold til sin bror, Fabian, som jobber som sykepleier ved det lokale sykehuset. Både Alejandra, Angel og Fabian sliter på hver sin måte med livene sine i et konservativt og mannsjåvenistisk samfunn.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
La Región Salvaje
Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
Mexico
Produsert:
2016
Regi:
Amat Escalante
Format:
DCP
Språk:
Spansk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 40min
Med:
Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza, Eden Villaviencio

Men når Fabian en dag får den mystiske Verona som pasient, blir livene deres snudd opp ned. Verona har blitt skadet av noe i skogen utenfor byen, men likevel vil hun tilbake til det. Det er noe som er umulig å stå imot og som krever at du gir deg fullstendig hen, hvis ikke vil det skade deg. Et utenomjordisk vesen som enten kan være løsningen eller slutten på alt.

Mexicos mørke kronikør

Regissør og manusforfatter Amat Escalante har alltid sett på de mørke sidene ved det mexicanske samfunnet i sine filmer. For sin forrige film Heli vant han prisen for beste regi i Cannes. Med Det Fremmede går han i en ny retning og blander inn science fiction og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling. Resultatet er et moderne eventyr om vanlige mennesker som konfronteres med det ukjente. En pirrende og uhyggelig film som har fått filmanmelderne til å trekke sammenligninger til Lars von Trier og David Lynch.

Det Fremmede er en norsk co-produksjon med Mer Film, støttet av Sørfond.

Samtale med regissør Amat Escalante mandag 10. oktober kl. 20:00.

Møt filmskaperne!

Film fra Sør har lenge hatt tradisjon å invitere internasjonalt anerkjente regissører til festivalen i vårt Director’s Special Portrait-program. I år kan du møte Hirokazu Kore-eda, Mahamat-Saleh Haroun; Gabriel Mascaro og Amat Escalante.

Film fra Sør viser tre filmer av hver av disse regissørene, og på noen av visningene vil det være en samtale med regissøren i forkant. Se komplett program på www.filmfrasor.no

Kommentarer

/ Alle kommentarer