The Magnitsky Act - Behind the Scenes

Magnitsky night club

På Eurodok kan du se en av tidenes mest kontroversielle norskproduserte dokumentarer, nå i en nyklippet director’s cut-versjon! The Magnitsky Act er en spennende gravedokumentar full av internasjonale intriger, og en viktig påminnelse om filmens evne til å skape debatt og rette oppmerksomhet mot kritikkverdige samfunnsforhold. Under Eurodok er billettene til alle norske filmer gratis, men husk å ta ut billett i billettluka eller bestill på nett (5 kr).

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
Norge
Produsert:
2017
Regi:
Andrei Nekrasov
Format:
DCP
Språk:
Engelsk og russisk
Spilletid:
2t

De fleste har fått med seg oppstusset rundt den norskproduserte dokumentaren THE MAGNITSKY ACT og det faktum at visninger av filmen er blitt stoppet etter trusler om søksmål. Langt færre er derimot klar over hva filmen faktisk handler om. Regissør Andrei Nekrasov har tidligere laget flere Putin-kritiske dokumentarer, men i sin nye film har han rettet fokuset mot en amerikansk lov som åpner for å straffeforfølge utenlandske statsborgere på grunnlag av menneskerettighetsbrudd.

Spennende gravedokumentar

Loven er kalt opp etter den russiske advokaten Sergei Magnitsky, som i 2009 døde i fengsel etter å ha varslet om underslag av skattepenger i regi av det russiske politiet. Ifølge blant andre Den norske Helsingforskomité, ble Magnitsky torturert og drept, men Nekrasov mener å ha funnet bevis for at han døde av manglende medisinsk oppfølging, og at den vestlige versjonen av saken bygger på en rekke usannheter. THE MAGNITSKY ACT er en spennende gravedokumentar full av internasjonale intriger, og en viktig påminnelse om filmens evne til å skape debatt og rette oppmerksomhet mot kritikkverdige samfunnsforhold.

(omtale: BIFF)

 På Eurodok viser vi filmen i en helt ny director’s cut-versjon!

Kommentarer

/ Alle kommentarer