The Last Days of Disco

The Last Days of Disco, 1998. Regi: Whit Stillman

Med disco-æraens siste sukk som setting, skildrer The Last Days of Disco tilværelsen til to unge og vakre new-york-venninner. Charlotte og Alice er akkurat så vellykkede at de etter en kjedelig arbeidsuke kan avreagere ved å gå rett forbi køen på de hippeste diskotekene. Der får de anledning til å treffe passende unge menn, drikke fargerike drinker og diskutere ting som Disneyfilmer og skjønnhet, når de ikke slår seg løs på dansegulvet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
The Last Days of Disco
Aldersgrense
9 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1998
Regi:
Whit Stillman
Format:
35mm
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Svensk
Spilletid:
1t 53min
Med:
Chloe Sevigny, Kate Beckinsale, Chris Eigeman, Matt Keeslar, Mackenzie Astin, Matthew Ross

Relatert

Relaterte artikler

Det er slett ikke umulig at Charlotte og Alice kunne ha dukket opp i en av Bret Easton Ellis’ romaner. Relativt velstående, relativt priviligerte, og ganske overfladiske. Men i motsetning til Ellis, lar Stillman karakterene sine være menneskelige også. Vi ser at de er sårbare og vi får litt sansen for dem, kanskje også fordi de faktisk underholder oss, ettersom deres selvopptatthet kommer til uttrykk gjennom småteite dialoger som også er sjarmerende.

Voksesmerter

Ved siden av å være en fortreffelig skildring av det stil- og innholdsmangfoldet 80-tallet egentlig var (dette er 80-tallets spede begynnelse), er The Last Days of Disco en vellaget, velspilt og poengert film om å hvor vanskelig det er å være så gammel at du tror du må bli voksen.

Kommentarer

/ Alle kommentarer