After the Silence

After the Silence, 2012. Regi: Vanina Vignal

Å fjerne diktatoren fjerner ikke diktaturet, mener Vanina Vignal. Hennes dokumenter After the Silence er en film om ettervirkningene av et diktatur.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Après le silence
Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
Romania/Frankrike
Produsert:
2012
Regi:
Vanina Vignal
Format:
DCP
Språk:
Rumensk, fransk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 36min

Det er en film om overgrepene som foregikk i statens navn, en film om frykt. Og hun viser hvordan taushet går i arv fra en generasjon til den neste. Ved å la ting forbli uuttalt, settes ingenting på plass. After the Silence har vært vist ved en rekke dokumentarfilmfestivaler, blant ble den plukket ut til Visions du Reel i 2012.

Rumenske filmdager

Den nye rumenske filmen fortsetter å overraske, og hvert år bringer en ny internasjonal utmerkelse til en rumensk film. Et av de siste eksemplene er Corneliu Porumboius The Treasure, som vant Un Certain Regards talentpris på filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Det at så mange av filmene blir valgt ut til internasjonale festivaler, og det at flere av dem har narrative likhetstrekk, har gjort at mange har begynt å snakke om den nye bølgen i rumensk film – selv om mange av filmene og filmskaperne har ulik stil, estetikk og kunstneriske intensjoner.

Kommentarer

/ Alle kommentarer