The Treasure

The Treasure, 2015. Regi: Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumboiu har gjort seg bemerket med en rekke glitrende filmer på 2000-tallet, hvorav Hvor var du egentlig? fikk kinodistribusjon i Norge.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Comoara
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
Romania/Frankrike
Produsert:
2015
Regi:
Corneliu Porumboiu
Format:
DCP
Språk:
Rumensk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
1t 29min
Med:
Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei

Naboen til Costi tror at det ligger en skatt nedgravd i hagen til besteforeldrene. Costi blir med på skattejakten, i selskap med en profesjonell skattejeger, men letingen er nokså tidkrevende, og i tillegg har de en annen utfordring: Dersom de finner noe av substansiell verdi, vil det måtte leveres til myndighetene.

Rumenske filmdager

Den nye rumenske filmen fortsetter å overraske, og hvert år bringer en ny internasjonal utmerkelse til en rumensk film. Et av de siste eksemplene er Corneliu Porumboius The Treasure, som vant Un Certain Regards talentpris på filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Det at så mange av filmene blir valgt ut til internasjonale festivaler, og det at flere av dem har narrative likhetstrekk, har gjort at mange har begynt å snakke om den nye bølgen i rumensk film – selv om mange av filmene og filmskaperne har ulik stil, estetikk og kunstneriske intensjoner.

Kommentarer

/ Alle kommentarer