Bikes vs Cars

Bikes vs Cars, 2015, regi: Fredrik Gertten

I sin nyeste film, Bikes vs Cars, tar den produktive dokumentaristen Fredrik Gertten for seg den globale stillingskrigen som eksisterer mellom syklister og bilister, og setter den inn i en større økonomisk og miljømessig kontekst.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
Sverige
Produsert:
2015
Regi:
Fredrik Gertten
Format:
dcp
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Svensk
Spilletid:
1t 30min

Sykkelen er et miljøvennlig, sunt og fremtidsrettet transportmiddel, men intens lobbyvirksomhet fra mektige bil- og oljeinteresser holder verdens byer i et lammende strupetak. Gerttens film tar oss med til ulike byer rundtomkring på kloden, til lokale aktivister og tenkere, som alle sammen kjemper en felles kamp for bedre byer, altfor ofte med livet, bokstavelig talt, som innsats.

Besøk av Fredrik Gertten

Før visningen av Bikes vs Cars onsdag 2. september kl. 19.30 blir det en innledning ved regissør Fredrik Gertten. Han deltar også i en samtale etter filmen, sammen med Aud Tennøy fra Transportøkonomisk Institutt. Samtalen ledes av Stein Stoknes fra FutureBuilt.

Fredrik Gertten har lang erfaring som journalist fra avis, radio og tv, i tillegg til at han er en av Sveriges mest produktive filmskapere, som mange kjenner fra filmer som Bananas og Big Boys Gone Bananas.

Visningene arrangeres i samarbeid med Future Built og Syklistenes Landsforening Oslo.

Kommentarer

/ Alle kommentarer