Heaven Adores You

Heaven Adores You, USA 2014. Regi: Nickolas Dylan Rossi

Heaven Adores You er en dokumentarfilm om livet og musikken til Elliott Smith, den amerikanske låtskriveren som døde i 2003 under merkelige omstendigheter. Filmen er en intim, meditativ reise inn i livet til Smith, hvor musikken hans kombineres med stemningsrike, og ofte forlatte scener fra de tre byene han bodde i – Portland, New York og Los Angeles

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2014
Regi:
Nickolas Dylan Rossi
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 44min

Filmen er både en visuell reise og en biografisk film som fokuserer på Elliott Smiths fantastiske begavelse som låtskriver, og måten musikken hans har hatt så stor betydning for fans, venner og musikere. Filmskaperne har fått tilgang til et rikt utvalg av filmopptak, bilder og musikk, inkludert en hel rekke sanger som ikke har vært utgitt tidligere, og dette gjør filmen til «an archival triumph» (Pitchfork) med «a lovely scrapbook feel».

Elliott Smith i Heaven Adores You, USA 2015

Norgespremiere

Heaven Adores You er den ultimate dokumentarfilmen for fans av Elliott Smith, og en nydelig introduksjon til en av de mest talentfulle og egenartede singer-songwriters i nyere amerikansk musikk. Første visning, og norsk premiere, er lagt til 6. august, dagen da Smith ville fylt 46 år, om han var i live.

 Elliott Smit i Portland (Heaven Adores You)

Personlig portrett

Elliott Smith fremstår selv som en lavmælt og beskjeden mann som møter suksessen han etter hvert opplever med undring:  «I’m the wrong kind of person to be really big and famous.» Vi følger hans reise fra musikkmiljøet i Portland, der Smith ikke helt får realisert sitt musikalske potensiale i bandet Heatmiser, via solokarrieren som til slutt tar ham til Los Angeles, hvor han i 2003 blir funnet med to knivstikk i brystet.

Kommentarer

/ Alle kommentarer