Mysterious Skin

Mysterious Skin, 2004. Regi: Gregg Araki

Cinemateket og Norsk Psykoanalytisk Forening byr på en ny utgave i serien av filmvisninger med etterfølgende samtale. Tirsdag 28. mars viser vi Mysterious Skin av Gregg Araki. Filmen etterfølges av en samtale mellom Sara Johnsen og Tonya Madsen fra Psykoanalytisk Forening.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Mysterious Skin
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2004
Regi:
Gregg Araki
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 39min
Med:
Brady Corbet, Joseph Gordon-Levitt

I Mysterious Skin utsettes to gutter for overgrep av en voksen de begge har tillit til. Filmen følger de to guttene gjennom ungdommen. Begge er merket for livet av overgrepene, men på ulike måter. Hos homofile Neil utløser opplevelsene i barndommen et kynisk syn på seksualitet som leder ham mot prostitusjon. Brian derimot, fortrenger det hele og forklarer sine hull i hukommelsen med at han har vært bortført av romvesener. Mysterious Skin utforsker følgene av pedofili uten å forsøke å skjerme tilskueren – noe som gjør deler av filmen svært ubehagelig. Det som likevel preger filmen er en poetisk og vakker varhet i skildringen av skadet oppvekst.  «A gorgeous, heartbreaking and utterly convincing work of art.» – New York Times.

Sara Johnsen

Sara Johnsen er forfatter og regissør. Hun har skrevet to bøker («Han vet om noe hun kan prøve» og «White man») og har laget fire spillefilmer (Vinterkyss, Upperdog, Uskyld og Rosemari). Johnsen er født 1970, og hun bor og arbeider i Oslo.


Kommentarer

/ Alle kommentarer