Forbidden Planet

Forbidden Planet skiller seg fra det meste som er gjort innenfor science fiction. Den er løselig basert på Shakespeares «Stormen», men plassert i år 2200 på planeten Altair-4.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Forbidden Planet
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1956
Regi:
Fred McLeod Wilcox
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 38min
Med:
Walter Pidgeon, Anne Francis, Leslie Nielsen, Warren Stevens

En ekspedisjon blir sendt ut fra jorden for å undersøke hva som er skjedd med en gruppe kolonister som ikke har gitt lyd i fra seg på mange år. Vel fremme blir ekspedisjonen møtt av de eneste overlevende, Dr. Morbius og hans datter, Altaira. De andre ble drept av en mystisk kraft, som nå plutselig dukker opp igjen. Planeten har tidligere vært bebodd av en langt fremskreden rase, men som tydeligvis brått har blitt borte. Deres teknologi og kunnskap er hinsides vår fatteevne. Svaret på gåten som truer med å utslette ekspedisjonsmedlemmene ligger et eller annet sted i det de har etterlatt seg.

Elektrisk score

Flere faktorer gjør at Forbidden Planet skiller seg ut. I tillegg til et intelligent og originalt manus, er både effektene og kulissene storslagne, og fargene er et kapittel for seg. Musikken er også et modig skritt for en Hollywood-produksjon, den første totalt elektroniske lydkulisse. Ingen orkester eller smektende fioliner, kun elektroniske lyder. Den stemningen som dette gir er totalt utenomjordisk, og bidrar til at filmen føles moderne også i dag.

Musikkforedrag utsettes

Det planlagte foredraget av Nina A. S. Nielsen, doktorgradsstipendiat ved Norges musikkhøgskole og komponist onsdag 10. januar, må dessverre utsettes til mars/april. Følg med på nettsidene for informasjon om ny dato for film og foredrag. 

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Tirsdag 06.03.2018
Lillebil 18.00 Kjøp billett