Into the Storm

Som eneste kino i Oslo kan vi nå vise film i det nye lydsystemet Dolby Atmos, som skaper en helt ny opplevelse av lyd i kinosalen. 1. - 5. oktober demonstrerer vi systemet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Into the Storm
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2014
Regi:
Steven Quale
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 29min
Med:
Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh

Kinoens oppgave er å nøytralt gjengi lyd og bilde i tråd med filmskapernes intensjoner. Bildet skal ikke være for mørkt eller lyst, og lyden skal ikke være for høy eller for lav. Lyden har blitt bedre med digital fremvisning av film, fordi lyden nå er ukomprimert. Dolby har siden slutten av 70-tallet vært markedsledende med sine produkter for film- og kinobransjen, men stod etter digitaliseringen i fare for å miste sin markedsposisjon. Firmaet gikk i dialog med lydmikserne, og hørte på deres ønsker og behov til et helt nytt lydformat. Resultatet ble en standard som stiller meget høye krav til lydgjengivelsen, fra opp til 128 individuelt kontrollerte høyttalere i kinosalen. Høyttalere kreves også plassert i taket, og dypbasshøyttalere på bak- eller sidevegg.

Feel the earthquake, be the explosion

Alle filmer med surroundlyd produsert fra 50-tallet fram til i dag vil nå gjengis bedre i Tancred. Det er flere surround-høyttalere på bak og sideveggene, noe som gir deg som publikummer en enda bedre filmopplevelse. Filmer mikset i Dolby Atmos drar i tillegg nytte av ekstra dypbass og lyd fra takhøyttalerne. Dolby Atmos brukt riktig av lyddesignerne vil gi deg en 360-graders lydopplevelse som du ikke før har opplevd i en kinosal. Den ekstra dimensjoneringen av dypbasskanalene gjør at lydtrykket fra for eksempel eksplosjoner eller jordskjelv blir veldig naturtro gjengitt.

Into the Storm

I løpet av en eneste dag blir byen Silverton herjet av ekstraordinære naturkrefter. Hele byens skjebne er truet av en uberegnelig og dødelig tornado som ifølge eksperter bare vil øke i styrke. De fleste søker dekning, mens noen løper i retning infernoet. Med fare for eget liv tester de grensene for hvor nærme de kan komme syklonen - og hvor ekstreme bilder de kan klare å fange med sine kameraer.

"Into the Storm" tar deg med bak øynene og linsene til profesjonelle stormfotografer, spenningssøkende amatører og nysgjerrige innbyggere. Uten nåde kastes du rett inn i stormens innerste, og får kjenne på de ekstreme rystelsene naturkreftene har å by på.

Kommentarer

/ Alle kommentarer