Godzilla (3D)

Som eneste kino i Oslo kan vi nå vise film i det nye lydsystemet Dolby Atmos, som skaper en helt ny opplevelse av lyd i kinosalen. 1. - 5. oktober demonstrerer vi systemet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Godzilla
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2014
Regi:
Gareth Edwards
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
2t 3min
Med:
Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston

Kinoens oppgave er å nøytralt gjengi lyd og bilde i tråd med filmskapernes intensjoner. Bildet skal ikke være for mørkt eller lyst, og lyden skal ikke være for høy eller for lav. Lyden har blitt bedre med digital fremvisning av film, fordi lyden nå er ukomprimert. Dolby har siden slutten av 70-tallet vært markedsledende med sine produkter for film- og kinobransjen, men stod etter digitaliseringen i fare for å miste sin markedsposisjon. Firmaet gikk i dialog med lydmikserne, og hørte på deres ønsker og behov til et helt nytt lydformat. Resultatet ble en standard som stiller meget høye krav til lydgjengivelsen, fra opp til 128 individuelt kontrollerte høyttalere i kinosalen. Høyttalere kreves også plassert i taket, og dypbasshøyttalere på bak- eller sidevegg.

Feel the earthquake, be the explosion

Alle filmer med surroundlyd produsert fra 50-tallet fram til i dag vil nå gjengis bedre i Tancred. Det er flere surround-høyttalere på bak og sideveggene, noe som gir deg som publikummer en enda bedre filmopplevelse. Filmer mikset i Dolby Atmos drar i tillegg nytte av ekstra dypbass og lyd fra takhøyttalerne. Dolby Atmos brukt riktig av lyddesignerne vil gi deg en 360-graders lydopplevelse som du ikke før har opplevd i en kinosal. Den ekstra dimensjoneringen av dypbasskanalene gjør at lydtrykket fra for eksempel eksplosjoner eller jordskjelv blir veldig naturtro gjengitt.

Godzilla

Jorden stilles ovenfor ondskapsfulle, radioaktive skapninger som truer menneskehetens eksistens. Motstanderen utgjør en trussel større enn noe noen sivilisasjon tidligere har stått ovenfor. De utrydder alt på sin vei og tramper hensynsløst ned alt som menneskene har skapt. Men menneskene nekter å la seg utrydde.

Monstrenes monster er tilbake på det store lerretet - i det spektakulære filmeventyret og gjenfødelsen av Tohos ikoniske Godzilla.

Filmen vises i 3D. Briller kan kjøpes i cinematekets billettluke.

Kommentarer

/ Alle kommentarer