Regarding Susan Sontag

Skeive Filmer feirer 25 år i 2015 og tiden er inne for en oppgradering, og i september vil festivalen få en ny identitet som OsloFusion Internasjonale Filmfestival. Vår målsetting vil forbli uendret, men bredden i programmet vil utvides og i større grad utforske hva som ligger i begrepet «skeiv». Vi håper programmet for Skeiv Weekend faller i smak og at vi ser dere igjen på OsloFusion 11. - 18. september!

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Regarding Susan Sontag
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2014
Regi:
Nancy Kates
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 40min

Et intimt og nyansert innblikk i livet til en av det 20. århundrets mest innflytelsesrike og provoserende personligheter. Forfatter, skribent og feminist Susan Sontag var lidenskapelig frittalende gjennom hele sin karriere og ble en av sin generasjons viktigste litterære, politiske og feministiske figurer. Hennes observasjoner og ord rundt temaer som fotografi, krig, sykdom, terrorisme og menneskerettigheter er like aktuelle i dag.

En skildring av Sontags intellektuelle og private liv

Denne dokumentaren gir et helhetlig bilde av Sontags liv og observasjonsevne, og viser hennes tidlige fascinasjon av litteratur og språk, det første besøket i en bar for homofile, til ekteskapet hun gikk inn i som tenåring, frem til hennes møte med fotografen Annie Leibowitz som hun levde med frem til sin død i 2004. Regissør Nancy Kates har med tankevekkende billedspråk, spennende arkivmateriale og nærgående intervjuer med slektninger, venner og elskere, gitt oss muligheten til å se Sontag slik hun observerte verden, alt bundet sammen av Sontags egne ord, lest av Patricia Clarkson.

 

Kommentarer

/ Alle kommentarer