Finding Vivian Maier

I samarbeid med Bilder Nordic School of Photography og Forlaget Fotografi ser vi nærmere på fotografikunst, fotografer og fotojournalistikk gjennom ulike filmer. Før visningen av Finding Vivian Maier den 15. juni blir det en innledning.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Finding Vivian Maier
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2014
Regi:
John Maloof, Charlie Siskel
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 24min

Finding Vivian Maier er en dokumentar om den mystiske barnepiken, som i all hemmelighet tok over 100 000 fotografier, en skatt som skulle gjøre henne til en av det 20. Århundrets fremste fotografer. Maiers fotografier var ukjent inntil flere av hennes negativ ble solgt på auksjon i 2007. Kjøperen, lokalhistorikeren John Maloof, ble svært fascinert av bildene og satte seg som mål å få denne uvanlig produktive fotografen inn i historiebøkene. I 2009, etter Maiers død, klarte Maloof å spore opp resten av negativene og eiendelene hennes. Gjennom ukjente bilder, filmer og intervjuer med dusinvis av mennesker som trodde de kjente Maier, blir hennes underfundige liv og kunst avslørt i denne fascinerende dokumentaren.

Mysteriet Vivian

Vivian Meier var et ekstremt eksempel på en fotograf som holdt sitt arbeid skjult, men mange andre kunstnere har også valgt å holde sin kreative prosess hemmelig. Hvordan er vi som dokumentarister og historiefortellere påvirket av samtidens konstante deling? Hvordan kan vi leke med det offentlige og private på en måte som styrker vårt arbeid, og i siste instans forbinder det med et publikum?

Innledning

I forkant av visningen torsdag 15. juni kl. 18.00 vil Laara Matsen, tidligere fotoredaktør i D2 og co-grunnlegger av Norwegian Journal of Photography, lede en samtale med Ellen Lande Gossner og Line Søndergaard. Gossner foreleser ved fotojournalistikk-utdanningen på HiOA med nærmere ti års bakgrunn fra Morgenbladet, mens Line Søndergaard er en nyutdannet og prisvinnende fotojournalist med bakgrunn fra dokumentarfilm og tv-produksjon.

Kommentarer

/ Alle kommentarer