BFFs

BFFs, 2014. Regi: Andrew Putschoegl

Skeive Filmer feirer 25 år i 2015 og tiden er inne for en oppgradering, og i september vil festivalen få en ny identitet som OsloFusion Internasjonale Filmfestival. Vår målsetting vil forbli uendret, men bredden i programmet vil utvides og i større grad utforske hva som ligger i begrepet «skeiv». Vi håper programmet for Skeiv Weekend faller i smak og at vi ser dere igjen på OsloFusion 11. - 18. september!

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
BFFs
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2014
Regi:
Andrew Putschoegl
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 35min
Med:
Tara Karsian, Andrea Grano, Sigrid Thornton, Sean Maher

Kat og Samantha har vært bestevenner i en årrekke. Etter Kats heller traurige bursdagsfeiring med en nedlatende familie fordi hun har dumpet forloveden, overtaler Samantha henne til å bruke gaven fra moren: en helg på landet for par som ønsker å finne tilbake til hverandre og redde forholdet. Ettersom Kat ikke har noe forhold verdt å redde, koker de sammen en serie løgner og booker plass på workshopen ”Closer to Closeness”.

Parterapi

De ser for seg sol, late dager ved bassenget og kanskje litt for mye vin, men umiddelbart befinner de seg i et intenst, absurd og tettpakket program med par som faktisk ønsker å være der. Spøken tar en uventet vending, og konfrontert med sine personlighetstrekk og -mønstre, begynner de å tro på løgnen de serverte. Er vennskapet i ferd med å endre form, og om følelsene som har oppstått er reelle, kan de få dette nye forholdet til å fungere?

Skarpe replikker

Dette er en komedie med alvorlige undertoner, drevet av skarp dialog, absurde situasjoner og ikke minst samspillet mellom manusforfattere og hovedrolleinnehavere Tara Karsian og Andrea Grano - deres åpenbare kjemi, sarkastiske sleivspark og herlig frekke kommentarer er som en lynrunde i verbal bordtennis, en kunst kun ekte venner kan mestre.

Kommentarer

/ Alle kommentarer